Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πότε θα κυκλοφορήσουν τα VW ID.1 και ID.2;

Ελλάδα 2:10
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πότε θα κυκλοφορήσουν τα VW ID.1 και ID.2;

ΝΕΑ

Πότε θα κυκλοφορήσουν τα VW ID.1 και ID.2;

ΝΕΑ

Μέχρι τώρα στην γκάμα ηλεκτρικών ID έχουμε δει μοντέλα από το ID.3 και πάνω (τα ID.4 και ID.6, οσονούπω και το ID.5). Έφτασε, λοιπόν, η ώρα να μιλήσουμε και για τα ID.1 και ID.2.

Advertisement
Advertisement

Όπως γίνεται αντιληπτό τα δύο μικρότερα ηλεκτρικά ID μοντέλα της Volkswagen δεν θα είναι απλά τα πιο κόμπακτ, αλλά και αυτά με την χαμηλότερη τιμή. Και όπως στην περίπτωση της Seat (αλλά και της Skoda) το ID.1 θα έχει μια τιμή κάτω από τις 20.000€ που με τις επιδοτήσεις θα πέφτει ακόμη χαμηλότερα. Κάτι που χρειάζεται η Volkswagen αν θέλει να τηρήσει την υπόσχεσή της «με ηλεκτρικά αυτοκίνητα, για όλους».

Πάντως, μην περιμένετε το ID.1 να έχει το μέγεθος ενός up! αφού η πολύ μικρή απόσταση ανάμεσα στους δύο άξονες (δηλ. το μεταξόνιο) δεν επιτρέπει την εύκολη προσαρμογή του περιβλήματος με τις μπαταρίες. Έτσι, το ID.1 θα έχει περίπου το μέγεθος ενός Polo ή οριακά κάτω από τα τέσσερα μέτρα.

Advertisement
Advertisement

Κάτι πολύ σημαντικό είναι πως αν υπάρχει η αναμενόμενη πρόοδος στην ηλεκτροκινητότητα (και το βασικότερο η ζήτηση από το αγοραστικό κοινό), στην Volkswagen κάνουν σκέψεις ακόμη και για πλήρη κατάργηση του συμβατικού Polo. Το οποίο θα μπορούσε να αντικατασταθεί τόσο από το ελαφρώς μικρότερο ID.1, όσο και από το μεγαλύτερο ID.2 που θα έχει το μέγεθος ενός T-Cross.

Advertisement

Το συστατικό της επιτυχίας για τα νέας γενιάς ηλεκτρικά που θα βασιστούν σε μια εξελιγμένη εκδοχή του μεταβλητού πλαισίου MEB θα είναι οι νέες μπαταρίες λιθίου- σιδήρου- φωσφόρου. Η οποία δεν θα είναι μόνο μικρότερη σε μέγεθος και σε κόστος, αλλά και χωρητικότητα στις 38 kWh ώστε να είναι όσο το δυνατόν χαμηλότερη η τελική τιμή των ID.1 και ID.2. Αυτά για τα μικρότερα Volkswagen.

Τώρα, αν μπήκατε.. στην πρίζα για να τα αποκτήσετε, θα πρέπει να κάνετε υπομονή μέχρι το 2025 οπότε και θα κυκλοφορήσουν.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
H VW αποκάλυψε στη Σαγκάη το ID.6
Η Volkswagen θα λανσάρει ηλεκτρικό pick-up στις ΗΠΑ
VW ID.4 GTX: Το… GTΙ των ηλεκτρικών SUV