Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Με τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης το VW ID. Buzz

Ελλάδα 11:33
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Με τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης το VW ID. Buzz

Mobility

Με τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης το VW ID. Buzz

Mobility

Η Volkswagen ανακοίνωσε ότι το νέο της ηλεκτρικό βαν ID. Buzz θα κάνει την εμφάνισή του μέσα στο 2022, διαθέτοντας επίσης και λειτουργία αυτόνομης οδήγησης.

Advertisement
Advertisement

Εδώ και αρκετά χρόνια η VW ανακοινώνει την ένταξη στη γκάμα των μοντέλων της του αντικαταστάτη του θρυλικού Bulli, χωρίς ωστόσο να επισημοποιεί κάποιο στοιχείο, αν και πλέον θεωρείται δεδομένη η παρουσίασή του μέσα στην επόμενη χρονιά.

Μιλάμε φυσικά για το ID. Buzz, που ήδη τα πρώτα μοντέλα δοκιμών έχουν εμφανιστεί σε διάφορες περιοχές της Γης, κάνοντας τα απαραίτητα τεστ. Αυτό που δεν γνωρίζαμε και μας έγινε γνωστό μέσω της VW Commercial Vehicles, η οποία έχει αναλάβει την εξέλιξή του, είναι το γεγονός ότι το συγκεκριμένο όχημα θα διαθέτει και σύστημα αυτόνομης οδήγησης. Μάλιστα δεν παρέλειψε να παρουσιάσει και μία render φωτογραφία στην οποία απεικονίζεται το ID. Buzz με όλα τα απαραίτητα στοιχεία, όπως τους αισθητήρες LiDAR σε οροφή, προφυλακτήρες και στα πλαϊνά.

Advertisement
Advertisement

Το σύστημα αυτόνομης οδήγησης θα αναπτυχθεί σε συνεργασία της VW με την Argo AI, η οποία ειδικεύεται σε συστήματα λογισμικού για αυτόνομη οδήγηση. Να αναφέρουμε ότι η φίρμα από το Βόλφσμπουργκ έχει συνάψει σύμφωνο συνεργασίας και με τη Ford, με σκοπό μελλοντικά επαγγελματικά οχήματα.

Advertisement

Το σύστημα αυτόνομης οδήγησης αναμένεται να χρησιμοποιηθεί το 2025, με την εξέλιξή του να έχει ήδη ξεκινήσει, ενώ η VW Commercial Vehicles αναμένεται να τοποθετήσει το ίδιο σύστημα και σε μελλοντικά οχήματα ειδικού σκοπού (SPV), τα οποία θα λειτουργούν μέσα σε αστικό περιβάλλον, όπως τα ρομποτικά ταξί και βαν.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:
VW ID.4 – Το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό SUV της φίρμας
Μέσα στο 2021 τα VW ID.4 GTX και ID.5
Νέο ηλεκτρικό Skoda Citigo βασισμένο στο VW ID.1