Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Μέσα στο 2021 τα VW ID.4 GTX και ID.5

Ελλάδα 9:45
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Μέσα στο 2021 τα VW ID.4 GTX και ID.5

Mobility

Μέσα στο 2021 τα VW ID.4 GTX και ID.5

Mobility

Χρονιά με πολλές σημαντικές πρεμιέρες για την VW αναμένεται να είναι το 2021 καθώς η ηλεκτρική γκάμα ID θα υποδεχθεί το σπορτίφ ID.4 GTX και το κουπέ crossover ID.5 που βρίσκονται στα τελικά στάδια εξέλιξης

Advertisement
Advertisement

Η ποικιλία επιλογών προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες και οι απαιτήσεις όσο το δυνατό μεγαλύτερης μερίδας του αγοραστικού κοινού είναι ένα από τα βασικά όπλα με τα οποία η VW στοχεύει να εξοπλίσει την ηλεκτρική οικογένεια ID.

Έτσι μέσα στο 2021 είναι προγραμματισμένη η πρεμιέρα της σπορτίφ έκδοσης GTX του ID.4 καθώς και το νέο ID.5 που ουσιαστικά αποτελεί μια παραλλαγή με αμάξωμα κουπέ φιλοσοφίας. Η υψηλή απόδοση και οι δυνατότητες που προσφέρει η τετρακίνηση αναμένεται να είναι τα δυνατά στοιχεία του ID.4 GTX. Οι μέχρι στιγμής πληροφορίες αναφέρουν πως θα διαθέτει δύο ηλεκτροκινητήρες με αυτόν που θα είναι τοποθετημένος στον πίσω άξονα να αποδίδει 204 ίππους και τον μπροστινό να φθάνει τους 102 ίππους. Η συνολική απόδοση των 306 ίππων θα είναι αρκετή για να χαρίζει πραγματικά γρήγορες επιδόσεις καθώς το 0-100 χλμ./ώρα υπολογίζεται πως θα επιτυγχάνεται σε 6,3΄΄ ήτοι 2,3΄΄ ταχύτερα απ’ότι στο απλό ID.4.

Advertisement
Advertisement

Σε ότι αφορά το ID.5, θα πρόκειται για το τρίτο κατά σειρά μοντέλο της σειράς ID και φυσικά θα βασίζεται στην πλατφόρμα MEB που έχει εξελιχθεί αποκλειστικά για ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Σύμφωνα με την υπάρχουσα φημολογία το ID.5 θα έχει αντίστοιχες προδιαγραφές με το ID.4 κάτι που σημαίνει πως θα ξεκινά από την πισωκίνητη έκδοση με έναν ηλεκτροκινητήρα 204 ίππων με μπαταρία 77 kWh η οποία θα προσφέρει αυτονομία πάνω από 500 χιλιόμετρα. Σχεδιαστικά το ID.5 θα αποτελεί μια κουπέ εκδοχή του ID.4 οπότε περιμένουμε πως το εμπρός μέρος των δύο μοντέλων θα έχει αρκετές ομοιότητες με την διαφοροποίηση του αμαξώματος να προκύπτει μετά την μεσαία κολώνα καθώς η οροφή του ID.5 θα έχει αρκετά πιο χαμηλό τελείωμα στην λογική ενός κουπέ.

Δείτε ΟΛΕΣ τις τελευταίες ειδήσεις τη στιγμή που συμβαίνουν στο newsauto

Advertisement

Διαβάστε επίσης

Πόσα εκατ. οχήματα παρέδωσε το VW Group το 2020;

Advertisement

Πότε θα δούμε την Volkswagen e-Αστυπάλαια;

Δείτε πως “ντριφτάρει” το νέο VW Golf R (video)

 

Advertisement