Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

VW ID.4 GTX: Προάγγελος καυτών ηλεκτρικών (video)

Ελλάδα 11:09
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

VW ID.4 GTX: Προάγγελος καυτών ηλεκτρικών (video)

ΝΕΑ

VW ID.4 GTX: Προάγγελος καυτών ηλεκτρικών (video)

ΝΕΑ

Το VW ID.4 GTX δίνει σπορ απόχρωση στις καθημερινές μετακινήσεις και προλειαίνει το έδαφος για τα επόμενα «καυτά» ηλεκτρικά της εταιρείας.

Advertisement
Advertisement

Πριν από λίγες ώρες η VW αποκάλυψε το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο επιδόσεων που εντάσσεται στην γκάμα της και ταυτόχρονα εγκαινιάζει την σπορ ηλεκτροκίνητη οικογένεια με το διακριτικό GTX.

Ο λόγος για το ID.4 GTX που ενσωματώνει δύο ηλεκτροκινητήρες (ένας σε κάθε άξονα) συνδυαστικής απόδοσης 299 PS και επιταχύνει στα πρώτα 100 km/h σε 6,2 sec.

Τα μοτέρ λαμβάνουν ενέργεια από μια μπαταρία ιόντων λιθίου 77 kWh που βρίσκεται ανάμεσα στους άξονες –  κάτω από τον θάλαμο επιβατών – που χαρίζει 480 km αυτονομίας (βάσει WLTP) και εξασφαλίζει ιδανική κατανομή βάρους.

Advertisement
Advertisement

Ο οδηγός έχει στη διάθεσή του 5 προφίλ οδήγησης (Eco, Comfort, Sport, Individual και Traction), τα οποία παραμετροποιούν την απόκριση των κινητήρων, των προαιρετικών ενεργών αμορτισέρ, αλλά και του συστήματος διεύθυνσης.

Το VW ID.4 GTX έχει μήκος 4,48 m, η απόσταση από το έδαφος αντιστοιχεί σε 18 cm, ενώ ο συντελεστής οπισθέλκουσας είναι 0,29. Πέρα από την απρόσκοπτη περιήγηση σε off-road διαδρομές και την αεροδυναμική απόδοση, έμφαση δόθηκε και στους χώρους της καμπίνας, κάτι στο οποίο συμβάλει σημαντικά το μακρύ μεταξόνιο των 2,77 m.

Από τον βασικό εξοπλισμό προσφέρονται LED Matrix φωτιστικά σώματα (εμπρός πίσω), τα οποία ενοποιούνται μέσω φωτιζόμενων μπαρών που κατά τις νυχτερινές ώρες συνθέτουν μια χαρακτηριστική οπτική υπογραφή.

Advertisement

To ID.4 GTX κατασκευάζεται στο εργοστάσιο Zwickau στη Γερμανία, με την εμπορική του διάθεση στην ευρωπαϊκή αγορά να είναι προγραμματισμένη για το προσεχές καλοκαίρι.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πως αγοράζετε ένα Volkswagen Polo online;
Volkswagen Polo: Με χαμηλή δόση και 4 χρόνια εγγύηση
To Volkswagen Polo σε αριθμούς