Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

To Volkswagen Polo σε αριθμούς

Ελλάδα 18:23
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

To Volkswagen Polo σε αριθμούς

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

To Volkswagen Polo σε αριθμούς

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Το Volkswagen Polo είναι διαγράψει μία αξιοσημείωτη πορεία που το καθιστά ως ένα από τα πιο επιτυχημένα μικρά που έχουμε δει.

Advertisement
Advertisement

Είναι στην παραγωγή περισσότερες από τέσσερις δεκαετίες, βρίσκεται πλέον στην έκτη του γενιά και συνεχίζει να καταγράφει πωλήσεις σε όλο τον κόσμο, με όπλα το γερμανικό design, την αξιοσημείωτη τεχνολογία που κουβαλά -ειδικά στον τομέα της ασφάλειας-, τους αποδοτικούς και ταυτόχρονα οικονομικούς κινητήρες κ.α.

Αν σας αρέσουν οι αριθμοί και είστε από εκείνους που πιστεύουν πως μπορούν να περιγράψουν την ουσία ενός μοντέλου και να αποκρυπτογραφήσουν την επιτυχία του, τότε τούτο το άρθρο είναι για εσάς αφού παρουσιάζει το VW Polo… σε αριθμούς!

5
– Είναι τα αστέρια αξιολόγησης του Polo στις δοκιμές του ανεξάρτητου οργανισμού Euro NCAP, με τις επί μέρους βαθμολογίες να περιλαμβάνουν 96% στην προστασία των ενηλίκων και 85% στην προστασία των παιδιών.

6 – Είναι οι εκδόσεις εξοπλισμού με τις οποίες είναι διαθέσιμες το μικρό της γερμανικής μάρκας: Trendline, Comfortline, Highline, beats, R-Line και GTI.

Advertisement
Advertisement

7 – Είναι οι διαφορετικές επιλογές στον τομέα των κινητήριων συνόλων με τα οποία εφοδιάζεται. Σε αυτές περιλαμβάνονται μοτέρ βενζίνης, πετρελαίου αλλά και κινητήρες που χρησιμοποιούν φυσικό αέριο.

5,6,7 – Είναι οι σχέσεις των κιβωτίων με τα οποία είναι διαθέσιμο το Polo. Οι πέντε σχέσεις αφορούν μόνο μηχανικό κιβώτιο, οι έξι μηχανικό αλλά και DSG ενώ οι 7 αφορούν αποκλειστικά το DSG.

Advertisement

8 – Είναι οι παγκόσμιοι τίτλοι που έχει κατακτήσει το Polo στο WRC. Από το 2013 έως το 2016 η Volkswagen Motorsport σάρωσε τον ανταγωνισμό και με ηγέτη τον Sébastien Ogier έκανε τέσσερα συνεχόμενα νταμπλ με τίτλους οδηγών και κατασκευαστών! Επιτυχία που έχρισε το Polo ως ένα από τα πιο επιτυχημένα μοντέλα στην ιστορία των ράλι.

12 – Είναι τα διεθνή βραβεία που έχει κατακτήσει το Polo από το τότε που παρουσιάστηκε η πρώτη γενιά. Ανάμεσα σε αυτά είναι και ο τίτλος του Παγκόσμιου Αυτοκινήτου της Χρονιάς το 2010 αλλά και του Παγκόσμιου Αυτοκινήτου Πόλης που κατέκτησε η νέα γενιά το 2018.

Advertisement

13 – Είναι συνολικά τα συστήματα ασφάλειας και υποβοήθησης του οδηγού με τα οποία εφοδιάζεται το εν λόγω μοντέλο: Αdaptive Cruise Control, Speed Limiter, Front Assist (Σύστημα επιτήρησης περιβάλλοντος χώρου) με City Emergency Braking, Fatigue Detection (Σύστημα αναγνώρισης κόπωσης οδηγού), Hill Start Assist (Σύστημα υποβοήθησης κατά την εκκίνηση σε ανηφόρα), ESP με ABS, ASR, MSR, EDL και λειτουργία σταθεροποίησης ρυμουλκούμενου, Σύστημα ένδειξης χαμηλής πίεσης ελαστικών και Σύστημα επιτήρησης πεζών. Παράλληλα το Polo είναι το μοναδικό μοντέλο στην κατηγορία του που προσφέρεται από την βασική έκδοση με Multi Collision Brake.

21,6 – Είναι οι ώρες που απαιτούνται για την κατασκευή ενός νέου Polo από την αρχή της διαδικασίας έως ότου το μοντέλο βγει από τις πύλες του εργοστασίου.

43
– Οι νίκες του Polo στο WRC, διά χειρός Sebastien Ogier (31), Jari-Matti Latvala (9) και Andreas Mikkelsen (3)! Μάλιστα αυτές ήρθαν σε μόλις 53 ράλι, ποσοστό αν μη τι άλλο, εντυπωσιακό.

Advertisement

44 – Είναι τα χρόνια που το VW Polo βρίσκεται στην παραγωγή. Η πρώτη γενιά έκανε την εμφάνισή της το 1975 και όπως γνωρίζουμε το όνομα Polo συνεχίζει ακάθεκτο μέχρι σήμερα.

80 – Είναι οι ίπποι που προσφέρει ο 1.000άρης MPI EVO βενζίνης που αποτελεί την βάση στις επιδόσεις του Polo και δίνει έμφαση στην οικονομία.

94 – Είναι η διαφορά σε χιλιοστά στο μεταξόνιο μεταξύ 5ης και 6η γενιάς. Έτσι το μεταξόνιο φτάνει πλέον στα 2.564 χλστ. προσφέροντας σαφώς περισσότερους χώρους ειδικά για τους επιβαίνοντες που κάθονται στα πίσω καθίσματα.

200 – Είναι οι ίπποι της κορυφαίας σε επιδόσεις έκδοσης GTI χάρη στον ισχυρό δίλιτρο TSI που φέρει κάτω από το καπό του.

350 – Είναι σε λίτρα η χωρητικότητα του χώρου αποσκευών στη νέα, έκτη γενιά του Polo. Αυτό μεταφράζεται σε αύξηση της τάξης του  25%, ήτοι 80 λίτρα έναντι του προηγούμενου μοντέλου.

1050 – Είναι το συνολικό του βάρος.

4.053 – Είναι το μήκος της 6ης γενιάς Polo σε χιλιοστά. Με αυτό το μήκος το γερμανικό μικρό ξεπερνά το Golf 3ης γενιάς κατά 20 περίπου χιλιοστά. αλλά και το προηγούμενο Polo κατά 81.

8.182.900 – Είναι ο αριθμός που μπορούν να φτάσουν οι συνδυασμοί σε χρώματα και εξοπλισμό ανάλογα με την έκδοση.

17.000.000 – Είναι ήδη είναι τα Polo που έχουν πωληθεί από το 1975 έως τώρα με τον αριθμό να μεγαλώνει κάθε μέρα. Από μόνος του αποτελεί αδιάψευστο στοιχείο για την δημοφιλία αλλά και για το status του Polo ως παγκόσμιο best seller.