Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

VW Golf, T-Roc & Tiguan: Πολύ σκληρά για να πεθάνουν

Ελλάδα 22:48
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

VW Golf, T-Roc & Tiguan: Πολύ σκληρά για να πεθάνουν

ΝΕΑ

VW Golf, T-Roc & Tiguan: Πολύ σκληρά για να πεθάνουν

ΝΕΑ

Όπως ανακοίνωσε ο CEO της VW, οι νέες γενιές των δημοφιλών μοντέλων της δεν «απειλούνται» από την ηλεκτροκίνηση, και θα μείνουν πιστές στα μοτέρ εσωτερικής καύσης.

Advertisement
Advertisement

Στο νέο status quo της ηλεκτροκίνησης προσαρμόζεται η VW, η οποία είναι αποφασισμένη το 70% των ευρωπαϊκών πωλήσεών της, έως το 2030, να αφορά αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία της VW, η οποία καταδεικνύει την αποφασιστικότητά της να αποφύγει τα πρόστιμα-μαμούθ που προκύπτουν από την υπέρβαση των ορίων εκπομπής ρύπων, έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία στους φίλους της.

Αναλυτικότερα, μόνο λίγοι δεν είναι εκείνοι που εκφράζουν απορίες σχετικά με το μέλλον των δημοφιλέστερων μοντέλων της εταιρείας όπως είναι τα Golf, T-Roc και Tiguan.

Advertisement
Advertisement

Το τοπίο διαλεύκανε ο Διευθύνων Σύμβουλος της VW, Ralf Brandstätter, o οποίος επισήμανε πως εντός των επόμενων ετών θα καταφτάσουν νέες γενιές για τα Golf, Tiguan, Passat και T-Roc οι οποίες θα συνδυάζουν θερμικό με ηλεκτρικό μοτέρ.

«Προς το παρόν και για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα χρειαζόμαστε τους κινητήρες εσωτερικής καύσης. Γι’ αυτό το λόγο οι νέες γενιές των προϊοντικών πυρήνων μας θα ενσωματώνουν την τελευταία γενιά της plugin υβριδικής τεχνολογίας, με ηλεκτρική αυτονομία έως και 100 χλμ.», ανέφερε χαρακτηριστικά σε δηλώσεις του o Brandstatter.

Advertisement

Από τα προαναφερθέντα αυτοκίνητα, το Golf συνιστά το τελευταίο μοντέλο που μετέβη στη νέα του γενιά. Η 8η γενιά του best-seller της εταιρείας από το Βόλφσμπουργκ λανσαρίστηκε τον Δεκέμβριο του 2019, ενώ μέχρι το 2024 θα συστηθούμε με ένα ριζικό facelift. Αναφορικά με το Golf 9ης γενιάς, αυτό θα αναμένεται είτε το 2026 είτε το 2027. 

Νέα γενιά και για το VW Passat, με δημοσιεύματα ν’ αναφέρουν πως αυτό θα γίνει το 2023. Περί VW Tiguan ο λόγος, επικρατεί η αίσθηση πως η ανανέωσή του θα πραγματοποιηθεί εντός του τρέχοντος έτους, ενώ η νέα του γενιά θα καταφτάσει εντός του 2026.

Advertisement

Οι διοικούντες της εταιρείας έχουν τοποθετήσει σε περίοπτη θέση και το Polo. Φέτος, το μικρό hatchback αναμένεται να λάβει ένα facelift το οποίο θα διαρκέσει έως το 2025. Το εν λόγω έτος, όμως, πιθανότατα να αποτελέσει και το… κύκνειο άσμα του δημοφιλούς μοντέλου, καθώς ενδέχεται να αντικατασταθεί από το επερχόμενο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο των 20.000 ευρώ.

Υπενθυμίζεται πως η VW μεταπηδά στην εποχή της ηλεκτροκίνησης μέσω της συνεχώς διευρυνόμενης οικογένειας των ID. μοντέλων. Προσώρας αυτή απαρτίζεται από τα ID.3 και ΙD.4, ενώ σε μεταγενέστερο χρόνο θα συστηθούμε πολλά νέα μοντέλα, μεταξύ των οποίων τα ID.5, ID.6 και ID.Buzz.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:
Σε χειμερινές δοκιμές το VW Golf R Estate
Volkswagen Golf: Νέες εκδόσεις mild-hybrid με 130 ίππους και R-Line (+τιμές)
Μία νέα, επετειακή έκδοση του VW Golf GTI