Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Volvo ES90: Έρχεται το 2024 για να αναμετρηθεί με… τους Γερμανούς

Ελλάδα 18:34
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Volvo ES90: Έρχεται το 2024 για να αναμετρηθεί με… τους Γερμανούς

ΝΕΑ

Volvo ES90: Έρχεται το 2024 για να αναμετρηθεί με… τους Γερμανούς

ΝΕΑ

Από τη φημολογία στην πράξη! Ο ηλεκτρικός διάδοχος του S90, που θα κατασκευάζεται στην Κίνα, είναι προ των πυλών.

Advertisement
Advertisement

Δεν συνιστά είδηση το ότι η Volvo προσβλέπει στον πλήρη εξηλεκτρισμό της γκάμας της, πριν από το 2035, όπως έχουν διατυπώσει πολλάκις τα κορυφαία στελέχη της.

Είδηση είναι ότι για το διάδοχο του S90, έχουμε πλέον πολύ πιο σαφείς πληροφορίες, απ’ όσες είχαν διαρρεύσει έως τώρα στο διαδίκτυο, για το επόμενο μεσαίο σεντάν της σουηδικής φίρμας. Το οποίο, συν τοις άλλοις, θα κληθεί να αντιμετωπίσει τον ισχυρό γερμανικό ανταγωνισμό, όπως αυτός εκπροσωπείται από τη BMW i5, τη MercedesBenz EQE και το Audi A6.

To Volvo ES90, θα κατασκευάζεται στην Κίνα και θα βασίζεται στην ίδια πλατφόρμα με τη ναυαρχίδα της μάρκας, το SUV EX90, χρησιμοποιώντας και το ίδιο σύστημα μετάδοσης.

Advertisement
Advertisement

Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να είναι εξοπλισμένο με το πακέτο μπαταριών ιόντων λιθίου 111 kWh που προέρχεται από την CATL, παρέχοντάς του αυτονομία έως και 483 χιλιόμετρα.

Η μονάδα με την οποία είναι εξοπλισμένο το επταθέσιο EX90 μπορεί να φορτίζει από 10 έως 80% σε περίπου 30 λεπτά, αφού συνδεθεί σε σταθμό φόρτισης 250 kWh DC, επομένως θα πρέπει να περιμένουμε τα ίδια νούμερα από το σεντάν.

Advertisement

Η βασική έκδοση θα έχει συνδυαστική απόδοση 402 ίππων και 770 Nm ροπής. Η έκδοση Twin Motor Performance θα βρίσκεται στην κορυφή της γκάμας και θα αποδίδει 510 ίππους.

Advertisement

Σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει το τετράθυρο και πενταθέσιο σεντάν θα ζυγίζει περίπου 2.100 κιλά, θα έχει μήκος 4.990 χιλιοστά, ενώ ελαφρώς αυξημένες θα είναι οι διαστάσεις των εκδόσεων για την αμερικανική αγορά. Το λανάρισμα του ES90, αναμένεται τον Μάιο του 2024.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δοκιμή: Volvo C40 Recharge Single Motor Extended Range
Volvo: Αναβάθμιση με την ασύρματη ενημέρωση Apple CarPlay
Τι σχεδιάζει η Ford για τα Android Auto και Apple CarPlay;