Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Volta Zero: Εντείνεται η εξέλιξη του ηλεκτρικού φορτηγού

Ελλάδα 11:32
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Volta Zero: Εντείνεται η εξέλιξη του ηλεκτρικού φορτηγού

ΝΕΑ

Volta Zero: Εντείνεται η εξέλιξη του ηλεκτρικού φορτηγού

ΝΕΑ

Η Volta Trucks, ο κατασκευαστής ηλεκτρικών επαγγελματικών οχημάτων, επιβεβαίωσε την έναρξη δοκιμών και εξέλιξης του Volta Zero.

Advertisement
Advertisement

Η έναρξη των δοκιμών ακολουθεί την αποκάλυψη του πρώτου πρωτότυπου Volta Zero, του πρώτου αμιγώς ηλεκτρικού επαγγελματικού οχήματος 16 τόνων, το οποίο θα προάγει με τη σειρά του ακόμη και πρόγραμμα Fleet cars.

Ονομάστηκε «Volta Minus One» και αποτελεί τον προάγγελο του Volta Zero, επιστρατεύοντας όλες τις νέες τεχνολογίες της εποχής. Αυτές περιλαμβάνουν φυσικά την μπαταρία υψηλής τάσης που παρέχεται από την Proterra και τον συμπαγή πίσω άξονα, τον ηλεκτροκινητήρα και τη μονάδα μετάδοσης eAxle από την Meritor.

Το αντισυμβατικό αμάξωμα του πρωτοτύπου φορτηγού έχει σχεδιαστεί με ειδικό τρόπο έχοντας ως επίκεντρο την ασφάλεια. Το όχημα παραγωγής εννοείται πως θα διαθέτει έναν πιο συμβατικό σχεδιασμό.

Advertisement
Advertisement

Το πρωτότυπο χρησιμοποιεί εσκεμμένα μια μεγάλη επίπεδη επιφάνεια προκειμένου να επιτρέψει στους μηχανικούς να προβούν σε μια σειρά από σημαντικές δοκιμές.

Το πρωτότυπο Volta Zero θα συνεχίσει τις δοκιμές στο HORIBA MIRA και τους επόμενους μήνες. Το επερχόμενο πρόγραμμα δοκιμών και εξέλιξης με τα πρωτότυπα περιλαμβάνει επίσης εξαντλητικές δοκιμές στα βόρεια του Αρκτικού Κύκλου αλλά και στη νότια Ευρώπη.

Το ολοκληρωμένο πρόγραμμα θα διασφαλίσει ότι το Volta Zero που θα μπει στην παραγωγή θα προσφέρει την απαραίτητη αντοχή και αξιοπιστία που αναμένουν οι επαγγελματίες του είδους.

Advertisement

Όλα τα στοιχεία θα ληφθούν υπόψη στην παραγωγή οχημάτων Pilot Fleet που θα δοκιμαστούν και θα αξιολογηθούν από βασικούς πελάτες που έχουν εγγραφεί τόσο για δοκιμές όσο και για αγορά του εξελιγμένου φορτηγού. Η παραγωγή αναμένεται να ξεκινήσει στα τέλη του 2022.

Ο Γενικός Διευθυντής Προϊόντων της Volta Trucks, Ian Collins, δήλωσε: «Η έναρξη δοκιμών και αξιολόγησης του πρώτου πρωτοτύπου Volta Zero είναι ένα σημαντικό ορόσημο στο ταξίδι μας προς την παραγωγή και μια συναρπαστική στιγμή για όλη την ομάδα της Volta Trucks και τους πελάτες μας.

Advertisement

Η επίτευξη αυτής της σημαντικής στιγμής σε μόλις οκτώ μήνες είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα της ευέλικτης προσέγγισης που έχουμε στην Volta Trucks. Δουλεύουμε με υψηλό ρυθμό για να διασφαλίσουμε ότι θα μπορέσουμε να φέρουμε γρήγορα στην αγορά πλήρως ηλεκτρικά εμπορικά οχήματα μηδενικών ρύπων.

Πρέπει να περάσουμε μέσα από ένα ολοκληρωμένο και εμπεριστατωμένο πρόγραμμα εξέλιξης, αλλά η έναρξη των δοκιμών των πρωτοτύπων είναι απόδειξη ότι είμαστε σε καλό δρόμο προκειμένου να παραδώσουμε οχήματα εγκαίρως, μέχρι το τέλος του επόμενου έτους», δήλωσε.

Advertisement

Το Volta Zero σχεδιάστηκε εξαρχής ηλεκτρικό, γεγονός που αυξάνει την ασφάλεια του οχήματος, του οδηγού αλλά και των πεζών. Χάρη στην αφαίρεση του κινητήρα εσωτερικής καύσης, ο οδηγός ενός Volta Zero κάθεται σε κεντρική θέση πολύ χαμηλότερα σε σχέση με ένα συμβατικό φορτηγό.

Αυτός ο συνδυασμός, καθώς και ο διαφορετικός σχεδιασμός καμπίνας σε στιλ γυάλινου σπιτιού, δίνει στον οδηγό ευρεία ορατότητα 220 μοιρών, ελαχιστοποιώντας τα επικίνδυνα τυφλά σημεία. Το πρωτότυπο Volta Zero κυκλοφόρησε τον Σεπτέμβριο του 2020, με τα πρώτα οχήματα να αναμένεται να κυλήσουν τους τροχούς τους στα τέλη του 2021.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Volta με μπαταρίες Proterra
Συνεργασία Volta Trucks και Meritor
Πούλησε τα πρώτα 1.000 ηλεκτρικά φορτηγά ψυγεία η Volta Trucks