Live Κίνηση
Περισσότερα
Fleet Cars

Συνεργασία Volta Trucks και Meritor

Ελλάδα 10:18
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Συνεργασία Volta Trucks και Meritor

Fleet Cars

Συνεργασία Volta Trucks και Meritor

Fleet Cars

Η Volta Trucks επιλέγει τη Meritor για προμηθευτή του καινοτόμου ηλεκτρικού συστήματος μετάδοσης στο Volta Zero και αυτό είναι μια πολύ σημαντική εξέλιξη στο χώρο των μεταφορών.

Advertisement
Advertisement

Το Volta Zero είναι το πρώτο επαγγελματικό όχημα στην Ευρώπη που χρησιμοποιεί ένα καινοτόμο eAxle της Meritor, για αυξημένη απόδοση και ευελιξία στη γκάμα των οχημάτων.

Η Volta Trucks, η ταχύτατα αναπτυσσόμενη εταιρεία κατασκευής αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων για επαγγελματική χρήση, επιβεβαίωσε τη σύναψη συμφωνίας με την Meritor ως στρατηγικού προμηθευτή εξαρτημάτων μετάδοσης για το Volta Zero. Είναι μια πολύ σημαντική συμφωνία με την οποία θα υποστηριχθεί η διαδικασία παραγωγής αλλά και παράδοσης των αυτοκινήτων στους πελάτες. Βάσει της συμφωνίας αυτής, θα τηρηθεί και το χρονοδιάγραμμα που θέλει τα μοντέλα της Volta να είναι διαθέσιμα για δοκιμές από τις ενδιαφερόμενες εταιρείες μέσα στο 2021 και έναρξη κανονικής παραγωγής, 12 μήνες μετά.

Advertisement
Advertisement

Το Volta Zero θα είναι το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό μεγάλο εμπορικό όχημα στην Ευρώπη που θα χρησιμοποιεί ένα καινοτόμο eAxle για την κίνηση των πίσω τροχών. Η Meritor θα προμηθεύει τη μοναδική μονάδα, που περιέχει τον ηλεκτρικό κινητήρα, το κιβώτιο ταχυτήτων και τον πίσω άξονα του Volta Zero, με το ενσωματωμένο ePowertrain Blue Horizion 14Xe. Το 14Xe all-electric, πλήρως ενσωματωμένο ηλεκτρικό σύστημα κίνησης για μεσαία και βαρέα επαγγελματικά οχήματα, είναι ελαφρύτερο και αποδοτικότερο σε σχέση με ένα συμβατικό ηλεκτρικό μοτέρ με τυπική διάταξη που περιλαμβάνει άξονα μετάδοσης της κίνησης, δίνοντας έτσι και μεγαλύτερη ευελιξία στην εξέλιξη της γκάμας των μοντέλων της Volta. Παρέχει επίσης πλεονεκτήματα στην τοποθέτηση, ελευθερώνοντας χώρο ανάμεσα στις ράγες του πλαισίου για να παρέχει την ασφαλέστερη δυνατή θέση για την μπαταρία του οχήματος και φυσικά, μικρότερους περιορισμούς σε ότι έχει να κάνει με το διαθέσιμο μέγεθος των μπαταριών.

Διαβάστε ακόμα:

Advertisement

Πούλησε τα πρώτα 1.000 ηλεκτρικά φορτηγά ψυγεία η Volta Trucks

Αποκαλυπτήρια για το πρώτο ηλεκτρικό λεωφορείο της Volta

Advertisement

O πρώτος πελάτης της Volta Trucks