Live Κίνηση
Περισσότερα
Fleet Cars

Πούλησε τα πρώτα 1.000 ηλεκτρικά φορτηγά ψυγεία η Volta Trucks

Ελλάδα 15:11
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πούλησε τα πρώτα 1.000 ηλεκτρικά φορτηγά ψυγεία η Volta Trucks

Fleet Cars

Πούλησε τα πρώτα 1.000 ηλεκτρικά φορτηγά ψυγεία η Volta Trucks

Fleet Cars

Η Volta Trucks και ο Petit Forestier Group συμφώνησαν στην παραγγελία 1.000 αμιγώς ηλεκτρικών Volta Zero προκειμένου να δημιουργηθεί ένας στόλος φορτηγών ψυγείων μηδενικών εκπομπών ρύπων.

Advertisement
Advertisement

Η στρατηγική συνεργασία μεταξύ Petit Forestier και Volta Trucks, θα είναι επωφελείς και για τις δύο εταιρείες που θα έχουν τη δυνατότητα να διερευνήσουν ένα νέο πεδίο συνεργασίας.

Η κορυφαία εταιρεία ενοικίασης ψυκτικών φορτηγών στην Ευρώπη, ο όμιλος Petit Forestier, συνάπτει μια μακροπρόθεσμη στρατηγική συνεργασία με τη Volta Trucks για την ανάπτυξη ενός αμιγώς ηλεκτρικού φορτηγού ψυγείου. Τα πρώτα πλήρως ηλεκτρικά ψυκτικά οχήματα θα προωθηθούν για δοκιμές από την Petit Forestier μέσα στο 2021, ενώ η κανονική παραγωγή των αυτοκινήτων του είδους, θα ξεκινήσει το 2022. Η Volta Trucks και ο Petit Forestier Group, ο Ευρωπαίος ηγέτης στις ενοικιάσεις ψύξης, έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους για να καταστήσουν ένα ηλεκτρικό όχημα για μεταφορά ευπαθών φορτίων, 100% έτοιμο και διαθέσιμο προς ενοικίαση από το έτος 2022. Στην καρδιά της μακροπρόθεσμης συνεργασίας είναι το Volta Zero, το πρώτο επαγγελματικό όχημα μηδενικών εκπομπών ρύπων σχεδιασμένο για επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στις διανομές σε αστικές περιοχές.

Advertisement
Advertisement

Το Petit Forestier Group συμφώνησε να αγοράσει 1.000 Volta Zero για να επιταχύνει τη μετάβασή της προς καθαρότερη ενέργεια. Η συμφωνία αυτή αποτελεί τη μεγαλύτερη πώληση της Volta Trucks μέχρι σήμερα. Τα αμιγώς ηλεκτρικά φορτηγά ψυγεία Volta Zero θα ενταχθούν στο στόλο της Petit Forestier Group που ήδη μετράει με πάνω από 58.500 οχήματα και θα εξοπλιστούν από τη Lecapitaine, τη βιομηχανική θυγατρική του Ομίλου Petit Forestier, που έχει ηγετική θέση στην αγορά των σχεδιαστών- κατασκευαστών φορτηγών ψυγείων για μεταφορές ευπαθών ειδών. Το γραφείο σχεδιασμού της Lecapitaine έχει ήδη αρχίσει να συνεργάζεται με τις τεχνικές ομάδες της Volta Trucks για να εξασφαλίσει την ολοκληρωμένη ενσωμάτωση του αμαξώματος και της μονάδας ψύξης, με το πρώτο ψυγείο Volta Zero να αναμένεται για δοκιμές το 2021 πριν από την έναρξη της παραγωγής το 2022.

Δείτε ακόμα:

Advertisement

Αποκαλυπτήρια για το νέο λεωφορείο της Volta Trucks

Ο πρώτος πελάτης της Volta Trucks

Advertisement