Live Κίνηση
Περισσότερα
Fleet Cars

Ιδού το ηλεκτρικό Volta Zero με αυτονομία 200 χλμ.!

Ελλάδα 16:39
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ιδού το ηλεκτρικό Volta Zero με αυτονομία 200 χλμ.!

Fleet Cars

Ιδού το ηλεκτρικό Volta Zero με αυτονομία 200 χλμ.!

Fleet Cars

Πέρασε από τη γραμμή παραγωγής το πρώτο ηλεκτρικό φορτηγό 16 τόνων με την καινοτόμα γυάλινη καμπίνα.

Advertisement
Advertisement

Η Volta Trucks, ο κορυφαίος κατασκευαστής και πάροχος υπηρεσιών πλήρως ηλεκτρικών επαγγελματικών οχημάτων, επιβεβαίωσε ότι το πρώτο όχημα Volta Zero πέρασε από τη γραμμή παραγωγής στις εργοστασιακές εγκαταστάσεις της εταιρείας στο Steyr της Αυστρίας.

Το Volta Zero είναι το πρώτο ειδικά κατασκευασμένο πλήρως ηλεκτρικό όχημα 16 τόνων στον κόσμο, σχεδιασμένο για αστική εφοδιαστική, μειώνοντας τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις των παραδόσεων φορτίων στα κέντρα των πόλεων. Το ηλεκτρικό φορτηγό έχει αυτονομία από 150 έως 200 χιλιόμετρα και φιλοδοξεί να εξαλείψει περίπου 1,2 εκατομμύρια τόνους CO2 έως το 2025.

Advertisement
Advertisement

Η ασφάλεια βρίσκεται επίσης στην καρδιά της Volta Trucks, με τη φιλοδοξία της να παράγει τα ασφαλέστερα φορτηγά για τις πόλεις. Στο Volta Zero χάρη στην αφαίρεση του κινητήρα εσωτερικής καύσης, ο οδηγός κάθεται σε κεντρική θέση οδήγησης, με πολύ χαμηλότερο ύψος καθίσματος από ένα συμβατικό φορτηγό. Αυτός ο συνδυασμός, καθώς και η σχεδίαση γυάλινης καμπίνας, προσφέρει στον οδηγό ευρεία ορατότητα 220 μοιρών, ελαχιστοποιώντας τα επικίνδυνα τυφλά σημεία.

Το όχημα ορόσημο, το πρώτο από μια σειρά πρωτοτύπων δεύτερης γενιάς «Production Verification», θα αποτελέσει μέρος ενός πιλοτικού στόλου φορτηγών. Αυτά θα δοθούν σε πελάτες για εκτεταμένες περιόδους στα τέλη του 2022 και στις αρχές του 2023 για να επιτραπεί στις μεταφορικές εταιρείες να κατανοήσουν πώς το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό φορτηγό θα ενσωματωθεί στις δραστηριότητές τους. Η έναρξη της σειράς παραγωγής οχημάτων προδιαγραφών πελατών πρόκειται να ξεκινήσει στις αρχές του 2023.

Advertisement

Η εργοστασιακή μονάδα παραγωγής της Volta Trucks διοικείται από τη Steyr Automotive, πρώην MAN Truck and Bus Austria. Η Steyr Automotive ανέλαβε την διοίκηση της εταιρείας τον Αύγουστο του 2021 μετά από διαγωνισμό και με βάση τη μακρόχρονη εμπειρία της στην κατασκευή επαγγελματικών οχημάτων, την υπάρχουσα υποδομή και τη συνακόλουθη ταχύτητα στην αγορά. Η Steyr Automotive προσφέρει στη Volta Trucks περισσότερα από 100 χρόνια εμπειρίας στην κατασκευή μεγάλων επαγγελματικών οχημάτων.

Η Steyr Automotive παράγει 14.000 οχημάτων ετησίως για τη Volta Trucks από τη συνολική διαθέσιμη παραγωγή της. Με την πάροδο του χρόνου, η κατασκευή του Volta Zero θα δημιουργήσει 510 θέσεις εργασίας, συν 180 θέσεις εργασίας στην κατασκευή των κιβωτίων φορτίου, επιπλέον των εκτιμώμενων 2.000 θέσεων στην αλυσίδα εφοδιασμού. Το συμβόλαιο κατασκευής έχει αξία έως και 1 δισεκατομμύριο ευρώ κατά τη διάρκεια ζωής του.

Advertisement

Παρακολουθώντας το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό Volta Zero να βγαίνει από τη γραμμή παραγωγής στο Steyr, ο συνιδρυτής και επικεφαλής κατασκευαστής και υπεύθυνος εφοδιαστικής της Volta Trucks, Kjell Walöen, τόνισε ότι: «Αυτό το πρώτο όχημα που βγαίνει από τη γραμμή στο εργοστάσιό μας στο Steyr είναι το τελευταίο σημαντικό ορόσημο στο ταξίδι της Volta Trucks προς την έναρξη της μαζικής παραγωγής οχημάτων. Το να έχουμε επιτύχει αυτό το σημαντικό ορόσημο σε μόλις 12 μήνες αποτελεί απόδειξη του ρυθμού με τον οποίο εργαζόμαστε για την παράδοση των ασφαλέστερων και πιο βιώσιμων φορτηγών στους αστικούς δρόμους και της εξαιρετικής συνεργασίας που έχουμε με τους συνεργάτες μας στη Steyr Automotive. Η ομάδα τους χρησιμοποίησε τεχνικούς με πολυετή εμπειρία στην κατασκευή φορτηγών για να παραδώσει το πρώτο Volta Zero εγκαίρως και με υψηλότερα πρότυπα ποιότητας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Volta Zero Electric Truck: Νέες μικρότερες εκδόσεις 7,5 και 12 τόνων
Συνεργασία Volta Trucks και Meritor
Πούλησε τα πρώτα 1.000 ηλεκτρικά φορτηγά ψυγεία η Volta Trucks