Live Κίνηση
Περισσότερα
Fleet Cars

Volta με μπαταρίες Proterra

Ελλάδα 0:34
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Volta με μπαταρίες Proterra

Fleet Cars

Volta με μπαταρίες Proterra

Fleet Cars

Η Volta Trucks με έδρα τη Σουηδία ετοιμάζεται για δυναμική παρουσία στο άμεσο μέλλον στην ευρωπαϊκή αγορά με τα ηλεκτρικά της βαριά οχήματα αλλά βασίζεται σε προμηθευτές που εδρεύουν στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Advertisement
Advertisement

Η εταιρεία ανακοίνωσε πρόσφατα πως η Proterra θα είναι ο προμηθευτής μπαταριών για το φορτηγό Volta Zero που θα ξεκινήσουν να οδηγούν οι πελάτες της φέτος.

Όπως έχουμε αναφέρει και στο παρελθόν, μέσα στο 2021 δεν θα γίνουν οι παραδόσεις του τελικού προϊόντος σε όσους το έχουν παραγγείλει αλλά τουλάχιστον, οι περισσότεροι από αυτούς θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν test drives και να ζητήσουν από την εταιρεία τις προσαρμογές που θέλουν για να καλύψουν με τον καλύτερο τρόπο τις ανάγκες τους με τη χρήση του ηλεκτρικού φορτηγού. Η παραγωγή της γκάμας έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει περίπου 12 μήνες μετά, με τη φιλοδοξία από τη μεριά της Volta, να πουληθούν σε πρώτη φάση κάποιες «δεκάδες χιλιάδες» ηλεκτρικά φορτηγά στην Ευρώπη.

Advertisement
Advertisement

Η Proterra υπήρξε εδώ και χρόνια συνεργάτης άλλων εταιρειών αλλά και κατασκευαστής ηλεκτρικών φορτηγών και λεωφορείων, ενώ και στο παρελθόν είχε συγκεντρώσει επενδύσεις από την BMW και τη General Motors. Με τον τρόπο αυτό, σηματοδοτείται και η είσοδος της Proterra στην ευρωπαϊκή αγορά, όπως μας ενημερώνει η Volta. Οι τεχνικές λεπτομέρειες δεν έχουν ακόμα ανακοινωθεί αλλά οι τελευταίες μπαταρίες της Proterra για λεωφορεία χρησιμοποιούν κυλινδρικές κυψέλες NCM 811. Η Volta αναμένει ότι το μοντέλο της Zero, το οποίο έχει σχεδιαστεί για τις μεταφορές εμπορευμάτων εντός της πόλης, θα επιτύχει αυτονομία από 153 έως 202 χιλιόμετρα με μια φόρτιση. Η ανακοίνωση για την τροφοδοσία των μπαταριών από την Proterra, έρχεται λίγο μετά την επιβεβαίωση της Volta ότι η Meritor που εδρεύει στο Michigan θα προμηθεύει μονάδες e-axle για το φορτηγό της.

Διαβάστε ακόμα:
Συνεργασία Volta Trucks και Meritor
Ο πρώτος πελάτης της Volta Trucks
Volta: Αποκαλυπτήρια για το πρώτο ηλεκτρικό λεωφορείο