Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Βγήκε το διαζύγιο μεταξύ Volvo και Polestar

Ελλάδα 10:50
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Βγήκε το διαζύγιο μεταξύ Volvo και Polestar

ΝΕΑ

Βγήκε το διαζύγιο μεταξύ Volvo και Polestar

ΝΕΑ

Η πρόθεση και η είδηση είχαν γίνει γνωστές από τις αρχές Φεβρουαρίου. Απέμενε η τυπική διαδικασία. Όπως ανακοινώθηκε οι Volvo και Polestar χωρίζουν τους δρόμους τος και επίσημα.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση τη Volvo Cars, η σουηδική εταιρεία θα διαθέσει προς πώληση το 62,7% των μετοχών της στην Polestar και θα διατηρήσει μόνο ένα ποσοστό 18% επί αυτών.
Οι μετοχές που κατέχει η Volvo Cars έχουν αξία που φτάνει τα 9,5 δισεκατομμύρια σουηδικές κορώνες (περίπου 850 εκατομμύρια ευρώ, τρέχουσα συναλλαγματική ισοτιμία). Η Volvo είπε ότι η διανομή του μεριδίου της Polestar θα γίνει μέσω διαδικασίας διάσπασης μετοχών σε αναλογία δύο προς ένα, ακολουθούμενη από αυτή της αυτόματης εξαγοράς μετοχών.

Αυτό σημαίνει ότι η Geely αναλαμβάνει το κύριο βάρος χρηματοδότησης της Polestar εφεξής. Ωστόσο, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, η Volvo θα εξακολουθήσει να συνεργάζεται στενά με την Polestar στους τομείς Έρευνας και Εξέλιξης, στην παραγωγή στην εμπορική διάθεση των μοντέλων της και στην υποστήριξη μετά τη πώληση.
Με τη πώληση της πλειονότητας των μετοχών της που κατέχει, η Volvo αποκτά μεγαλύτερη αυτονομία για να καταφέρει τον στόχο της να γίνει μια εταιρεία η οποία θα κατασκευάζει αποκλειστικά αμιγώς ηλεκτροκίνητα νέα μοντέλα ως το 2030.

Advertisement
Advertisement

Επιπλέον, τα στελέχη της Polestar θεωρούν ότι με αυτή την εξέλιξη η εταιρεία θα βοηθηθεί αναφορικά με τη χρηματοδότησή της από την Geely Sweden Holding και θα εξυπηρετήσει στον σκοπό τους να γίνουν μια ανεξάρτητη εταιρεία στο άμεσο μέλλον αλλά και να εξελίξουν τα νέα μοντέλα της.
Πάντως, οι άνθρωποι της Polestar δήλωσαν ότι η πώληση των μετοχών της Volvo Cars δεν επηρεάζει την υποστήριξη των πελατών της σε ό,τι αφορά στις υπηρεσίες μετά την πώληση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Γιατί τα Polestar 4 και 5 δεν έχουν πίσω παρμπρίζ;
Δοκιμή: Volvo C40 Recharge AWD 408 PS
Η Cyan ψάχνει έναν «Άγιο» γι’ αυτό το εκρηκτικό Volvo P1800 GT!