Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τεράστια η ζήτηση για το Polestar 6!

Ελλάδα 0:09
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τεράστια η ζήτηση για το Polestar 6!

ΝΕΑ

Τεράστια η ζήτηση για το Polestar 6!

ΝΕΑ

Αλλιώς τα περίμενε η Polestar και αλλιώς της ήρθαν, με το ενδιαφέρον των εν δυνάμει αγοραστών να είναι πολύ μεγαλύτερο από το προβλεπόμενο.

Advertisement
Advertisement

Η Polestar σκόπευε να κατασκευάσει περιορισμένο αριθμό μονάδων για το 6, αλλά οι τελευταίοι τρεις μήνες τα έχουν αλλάξει όλα. Πλέον, λόγω της πολύ μεγάλης ζήτησης, οι μονάδες θα καθοριστούν από τους ενδιαφερόμενους.

Οι 500 μονάδες που σκόπευε η Polestar να βγάλει στην αγορά για το 6… αυξάνονται! Οι Σουηδοί είδαν πως οι πελάτες που επιθυμούν να κάνουν το roadster κάμπριο δικό τους πληθαίνουν με φρενήρεις ρυθμούς κι έτσι έχουν πλέον στρέψει την πορεία τους προς άλλη κατεύθυνση.

Όλα αυτά, περίπου μία εβδομάδα μετά την αποκάλυψη του δίπορτου, σπορ και κάμπριο αυτοκινήτου. Φαίνεται πως η επιβλητική και επιδεικτική εικόνα του 6 έκανε αρκετό εύπορο κόσμο να θέλει να το κλείσει πριν καν βγει στην αγορά.

Advertisement
Advertisement

Ο CEO της εταιρείας, Τόμας Ίνγκενλαθ παραδέχτηκε ότι πλέον είναι ανοιχτός στο να κατασκευαστούν περισσότερα 6 από όσα προβλέπονταν, καθώς κανείς δεν περίμενε τόσο μεγάλη ζήτηση.

Το αυτοκίνητο φέρεται να έχει γίνει ανάρπαστο από την αποκάλυψη και μετά, όμως υπάρχει ένα σοβαρό ζήτημα που μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τις πωλήσεις του.

Advertisement

Το Polestar 6 δεν θα βγει στην αγορά μέχρι το 2026! Μιλάμε για περίπου 2-3 χρόνια από τώρα και ορισμένοι μπήκαν ήδη στη διαδικασία να υπογράψουν χαρτιά και να πληρώσουν για ένα αυτοκίνητο που ανέμεναν να έχουν συντομότερα.

Το πρόβλημα για την εταιρεία έγκειται στο γεγονός ότι οι δυσαρεστημένοι με τη μεγάλη αναμονή αγοραστές θα μπορούν να «σπάσουν» το συμβόλαιο και να πάρουν τα χρήματά τους πίσω, εφόσον δεν έχουν το 6 στα χέρια τους.

Advertisement

Οι πιο υπομονετικοί από την άλλη, θα βρίσκονται στην… ουρά και θα μπουν σε σειρά προτεραιότητας, λαμβάνοντας έτσι το αμιγώς ηλεκτρικό κάμπριο της Polestar με το που φτάσει στις αντιπροσωπείες.

Όσον αφορά το αυτοκίνητο καθαυτό, διαθέτει από έναν ηλεκτροκινητήρα σε κάθε άξονα με το σύνολο να αποδίδει το εντυπωσιακό νούμερο των 872 ίππων και των 900 Nm ροπής.

Advertisement

Η ιπποδύναμη αυτή θα επιτρέπει στο Polestar 6 να κάνει τα 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 3,2 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική του θα αγγίζει τα 250 χλμ./ώρα.

Η αλουμινένια δομή έχει εξελιχθεί από τους μηχανικούς της Polestar που εγκαθίστανται στο Ουόρουικσαιρ της Αγγλίας και πρόκειται για μία εξέλιξη η οποία είναι προσαρμοσμένη στη βάση που έχει το επερχόμενο Polestar 5.

Το 6 προβλέπεται με αυτό το εκπληκτικό σύνολο και υπόβαθρο να προσφέρει απόδοση και στιβαρότητα που συγκρίνονται μόνο με supercar.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Με τι θέλει να συγκρίνεται το Polestar 6;
Το Polestar 5 θα έxει την πιο γρήγορη φόρτιση που έχουμε δει
Γιατί η Polestar δεν θα γίνει Tesla