Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

«Βγάζει μάτια» αυτή η προκλητική Porsche 911 Turbo S

Ελλάδα 23:28
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

«Βγάζει μάτια» αυτή η προκλητική Porsche 911 Turbo S

ΝΕΑ

«Βγάζει μάτια» αυτή η προκλητική Porsche 911 Turbo S

ΝΕΑ

Η κραυγαλέα αυτή one-off Porsche ανήκε στον πρωθυπουργό του Κουβέιτ στην οποία αποδεικνύει ότι το γούστο και το χρήμα δεν είναι απαραίτητο να συμβαδίζουν.

Advertisement
Advertisement

Μερικά αυτοκίνητα έχουν την τύχη -ή την ατυχία, όπως το δει κανείς- να πέσουν σε χέρια που μάλλον δεν εκτιμούν την δουλειά που έχουν κάνει οι σχεδιαστές και οι μηχανικοί της κάθε εταιρίας.

Σε αυτή την κατηγορία ανήκει και η Porsche 911 Turbo S 993, η οποία αγοράστηκε το 1998 από τον πρωθυπουργό του Κουβέιτ Σεΐχη Νάσερ Αλ Μοχάμεντ Αλ Σαμπάχ.

Advertisement
Advertisement

Ο Σεΐχης είχε προφανώς μεγάλη έφεση στα χρώματα, με αποτέλεσμα η κούκλα 911 να περάσει μερικές πολύ δύσκολες ώρες στο τμήμα customizing.

Προφανώς του άρεσε πολύ το κίτρινο χρώμα, το οποίο το έβαλε σε μεγάλες ποσότητες σε διάφορα σημεία του αμαξώματος.

Advertisement

Εκεί που έβαλε τα δυνατά του ήταν στο σαλόνι, το οποίο θυμίζει περισσότερο παιδική ζωγραφιά, με έντονα κίτρινα και πορτοκαλί χρώματα να καλύπτουν τα πάντα.

Advertisement

Τα έντονα σε χρώμα πλαστικά και δέρματα καλύπτουν κάθε εκατοστό του σαλονιού, προκαλώντας την αισθητική και μάλλον πονοκέφαλο στους φανατικούς φίλους μιας Porsche 911.

Τίποτα δεν έχει μείνει χωρίς να πέσει στον κουβά με το κίτρινο χρώμα, ούτε καν τα όργανα ελέγχου ούτε οι αεραγωγοί, ακόμα και τα καλύμματα των ηχείων είναι και αυτά βαμμένα σε έντονα χρώματα.

Advertisement

Μοναδικές “ανάσες” σε όλη αυτή την έκρηξη χρώματος είναι τα καφέ ταπετάκια και κάποιες μικρές ξύλινες επενδύσεις στις πόρτες, οι οποίες ούτε και αυτές μπορούν να περηφανεύονται για την καλαισθησία τους.

H συγκεκριμένη Porsche 911 Turbo S βγαίνει σε δημοπρασία στο Οντάριο στον Καναδά, και έχει περάσει ένα εκτεταμμένο restoration από την Porsche Classic στην Γερμανία μεταξύ του 2010 και 2014.

Στο κοντέρ της έχει γράψει μόνο 135 χιλιόμετρα στην ιδιοκτησία του Πρωθυπουργού του Κουβέιτ και άλλα 106 κατά την φάση της ανακατασκευής. Ουσιαστικά μιλάμε για ένα εντελώς καινούργιο αυτοκίνητο, κάτι που θα κρατήσει αρκετά ψηλά την τιμή του. Περί ορέξεως πάντως -και υπερβολικού χρήματος- ουδείς λόγος. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Μια εντυπωσιακή πρόταση για την ηλεκτρική Porsche 911 του μέλλοντος
Δοκιμή: Porsche 911 GT3
Πουλήθηκε η Porsche 911 Carrera Targa του Tom Cruise (+video)