Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Μια εντυπωσιακή πρόταση για την ηλεκτρική Porsche 911 του μέλλοντος

Ελλάδα 0:21
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Μια εντυπωσιακή πρόταση για την ηλεκτρική Porsche 911 του μέλλοντος

Mobility

Μια εντυπωσιακή πρόταση για την ηλεκτρική Porsche 911 του μέλλοντος

Mobility

Μια ηλεκτρική 911 δεν φαίνεται να «συγκινεί» το κοινό του μοντέλου της Porsche αλλά αν είχε μια τελείως διαφορετική αισθητική προσέγγιση, ίσως με διακριτικές αναφορές στην εμφάνιση, τα πράγματα να ήταν τελείως διαφορετικά.

Advertisement
Advertisement

Πρόκειται για μια ανεξάρτητη σχεδιαστική μελέτη του Sandor Boldog για μια μελλοντική ηλεκτρική 911 που δεν σχετίζεται επισήμως με την Porsche.

Η επίσημη τοποθέτηση της Porsche είναι πως το εμβληματικό σπορ αυτοκίνητο της θα είναι το τελευταίο μοντέλο που υιοθετήσει την αμιγώς ηλεκτρική κινητικότητα. Αυτό υπογραμμίζεται και από το γεγονός πως η Porsche επενδύει στην έρευνα για την εξέλιξη συνθετικών καυσίμων που θα δώσουν παράταση ζωής στους κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Advertisement
Advertisement

Ωστόσο, είναι μάλλον αναπόφευκτο το ότι η 911 θα αποκτήσει κάποια στιγμή αμιγώς ηλεκτρική έκδοση, ιδιαίτερα μετά την αποκάλυψη της Mission R πριν από λίγες μέρες- το μοντέλο που θα μπορούσε να είναι η αγωνιστική εκδοχή της ηλεκτρικής Cayman. Η πρόταση του Sandor Boldog, είναι όμως αν μη τι άλλο ενδιαφέρουσα.

Αφορά στην ηλεκτρική εκδοχή της 911, με μικρές αισθητικές αναφορές στη φόρμα του διάσημου σπορ μοντέλου αλλά τελείως άλλη συνολική εικόνα. Ο Boldog είναι απόφοιτος του τμήματος Transportation Design του ArtCenter College of Design στην Pasadena των ΗΠΑ και έχει φανταστεί τη μελλοντική 911 με τις κλασικές αναλογίες αλλά στη θέση του Boxer εξακύλινδρου κινητήρα, έχει όχι ένα αλλά δύο ηλεκτρικά μοτέρ.

Advertisement

Στο πίσω μέρος η διαμόρφωση καθιστά σαφές το ότι οι ηλεκτρικοί κινητήρες είναι δύο, με το μεσαίο τμήμα του αμαξώματος να «στενεύει», δίνοντας έτσι χώρο από τη διαμόρφωση για να έχει καλή ψύξη στο πίσω μέρος. Ο Boldog λέει ότι η ψύξη και η αεροδυναμική, ήταν τα δύο στοιχεία που αποτέλεσαν τις βάσεις του σχεδιασμού, αποτελώντας ταυτόχρονα και αναφορά στην αερόψυκτη «ιστορία» της 911.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δοκιμή: Porsche 911 GT3
Τέλος το 2024 για την βενζινοκίνητη Porsche Macan
Η Porsche 928 του Tom Cruise πουλήθηκε πολύ ακριβά

 

Advertisement