Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το αυτοκινούμενο Mercedes με την απίστευτη τιμή

Ελλάδα 6:55
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το αυτοκινούμενο Mercedes με την απίστευτη τιμή

ΝΕΑ

Το αυτοκινούμενο Mercedes με την απίστευτη τιμή

ΝΕΑ

Αυτό το Mercedes Unimog, μπορεί να φαίνεται τραχύ στο εξωτερικό, είναι όμως εξαιρετικά κομψό στο εσωτερικό χάρη στον πολυτελή εξοπλισμό RV (recreational vehicle) από την Γερμανική εταιρεία Stone Offroad Design.

Advertisement
Advertisement

Το Unimog Off-Road RV, έχει στο εσωτερικό του μέχρι και… πολυέλαιο.

 

Έχουμε δει πολλά σκληροπυρηνικά αυτοκινούμενα εκτός δρόμου, και έχουμε δει επίσης και μερικά, που έχουν ως βάση το Unimog της Mercedes-Benz. Αυτό, που δεν έχουμε δει είναι ο συνδυασμός του Unimog με την πολυτέλεια.

Advertisement
Advertisement

Η εταιρεία που είναι υπεύθυνη για αυτό το αυτοκινούμενο είναι η Stone Offroad Design – SOD για συντομία – με έδρα τη Γερμανία (νότια του Μονάχου). Το μοντέλο ονομάζεται SOD Rise 4×4 και όπως μπορείτε να φανταστείτε, από τη χρήση ενός Unimog ως πλατφόρμα, το SOD δεν χρειάζεται να ανησυχεί για την κίνηση εκτός δρόμου.

Έτσι, η εταιρεία, εστιάζει σε αυτή τη… μεγάλη μονάδα διαβίωσης που είναι τοποθετημένη στο πίσω μέρος του off road της Merc, η οποία μπορεί να αφαιρεθεί και να χρησιμοποιηθεί ανεξάρτητα από το φορτηγό, εάν το επιθυμείτε.

Εξωτερικά, το όχημα, φαίνεται αρκετά συντηρητικό με την «απειλητική» απόχρωση του γκρι. Μπείτε μέσα, όμως και θα δείτε έναν εντελώς διαφορετικό κόσμο. Το λευκό, το μαύρο και το γκρι συνδυάζονται για να δημιουργήσουν κάτι παρόμοιο με ένα κομψό διαμέρισμα στη Νέα Υόρκη. Ο χώρος του σαλονιού στο πίσω μέρος περιλαμβάνει έναν μεγάλο καναπέ με ένα μικρό τραπέζι στη μέση. Θα βρείτε ακόμη και έναν πολυέλαιο να κρέμεται από πάνω, τοποθετημένο στη βάση ενός κρεβατιού που χαμηλώνει πάνω από τον καναπέ για να δημιουργήσει ένα δεύτερο υπνοδωμάτιο.

Advertisement

Μια πλήρης κουζίνα δίπλα στον καναπέ περιλαμβάνει μια επαγωγική σόμπα τεσσάρων εστιών με φούρνο και έναν απλό νεροχύτη, όλα σε μια επιφάνεια από γρανίτη. Φυσικά υπάρχει ένα ψυγείο, αλλά αντί για μια μικρή μονάδα camping, υπάρχει ένας αυτόνομος ψυγείο-καταψύκτης κανονικού μεγέθους τοποθετημένος απέναντι από τον πάγκο. Η γωνιακή πόρτα προς το μπροστινό μέρος του καθιστικού κρύβει το πλήρες μπάνιο.

Advertisement

Από τα περιφερειακά το Unimog SOD Rise 4×4 είναι εξοπλισμένο με πάνελ για να συλλέγει ηλιακή ενέργεια έως και 840 watt. Μεταφέρει 400 λίτρα πόσιμου νερού και 150 λίτρα αφιλτράριστου νερού, ενώ έχει θέρμανση και κλιματισμό.

Φυσικά, ένας τέτοιος συνδυασμός πολυτέλειας και ικανότητας κίνησης εκτός δρόμου έχει ένα τίμημα. Η έκδοση των 400 ίππων πωλείται στη Γερμανία για 899.900 ευρώ. Για όσους μπορούν να το αποκτήσουν, το SOD Rise 4×4 θα είναι διαθέσιμο τον Ιούνιο του 2022.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
EarthCruiser Explorer XPR440: Πάρε το “σπίτι” σου μαζί, παντού!
Οι εξωπραγματικές δυνατότητες του Mercedes-Benz Unimog (video)
Video: 70 χρόνια δράσης του Unimog

Advertisement