Live Κίνηση
Περισσότερα
Fleet Cars

Οι εξωπραγματικές δυνατότητες του Mercedes-Benz Unimog (video)

Ελλάδα 11:18
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Οι εξωπραγματικές δυνατότητες του Mercedes-Benz Unimog (video)

Fleet Cars

Οι εξωπραγματικές δυνατότητες του Mercedes-Benz Unimog (video)

Fleet Cars

Tο Unimog, το θρυλικό τετρακίνητο όχημα της Mercedes-Benz, συνεχίζει μετά από επτά δεκαετίες να αποτελεί σημείο αναφοράς στην παγκόσμια αυτοκίνηση.

Advertisement
Advertisement

Σκεφτείτε ανεξερεύνητες περιοχές της Γης, όπου χρειάζεστε ένα όχημα ειδικών αποστολών και το μυαλό σας πάει φυσικά, που άλλου στο Unimog, το τετρακίνητο επαγγελματικής χρήσης φορτηγό της Mercedes-Benz που μπορεί να ανταποκριθεί με επιτυχία κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες.

Τα παραπάνω στοιχεία της επιτυχημένης συνταγής έρχεται να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι ο γνωστός στους φίλους του YouTube, Mat Watson, που επισκέφτηκε τον χώρο δοκιμών για να πάρει μία γεύση από τι μπορεί να κάνει ένα Unimog. Και όχι μία «απλή» έκδοση, αλλά αυτή που κατάφερε στις αρχές του 2020 να σκαρφαλώσει σε υψόμετρο 6.694 μέτρων, στο ενεργό ηφαίστειο Ojos de Salado στη Χιλή, ως όχημα μίας ερευνητικής αποστολής, με σκοπό να τοποθετηθούν τέσσερις αναμεταδότες σε αντίστοιχες ορειβατικές βάσεις.

Advertisement
Advertisement

Μάλιστα το παραπάνω γεγονός χάρισε στο Unimog ένα παγκόσμιο ρεκόρ, ως το μοναδικό τετράτροχο όχημα που έχει προσεγγίσει ένα από τα υψηλότερα σημεία του πλανήτη. Για την προετοιμασία των δύο U 5023 Unimog της παραπάνω αποστολής, τοποθετήθηκαν ειδικοί «εργάτες», ελαστικά για εκτός δρόμου χρήση, καθώς και ένα έξυπνο σύστημα στον εμπρός προφυλακτήρα, που αλλάζει ανάλογα τις συνθήκες το κέντρο βάρους του αμαξώματος. Η συγκεκριμένη πατέντα πήρε σάρκα και οστά μετά από συνεργασία των ανθρώπων του μουσείου Unimog και της εταιρείας μετατροπής αμαξωμάτων AS Soder.

Advertisement

Τέλος, να αναφέρουμε ότι οι δυνατότητες του συγκεκριμένου οχήματος είναι μακράν οι καλύτερες από οποιοδήποτε άλλο τετρακίνητο, καθώς οι γωνίες ράμπας, προσέγγισης και αποχώρησης φτάνουν τις 34, 44 και 51ο αντίστοιχα, ενώ η μέγιστη κλίση αναρρίχησης αγγίζει τις 45ο.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:

Μηδενικά Τέλη Κυκλοφορίας έως 122 γρ./CO2! Επιβεβαίωση Newsauto

Αυτοί είναι οι νέοι δασμοί των ΙΧ στα τελωνεία από το 2021!

Advertisement

Τα ΚΤΕΟ προτείνουν ελέγχους… drive through