Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

To Mercedes Unimog με κινητήρα υδρογόνου!

Ελλάδα 1:59
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

To Mercedes Unimog με κινητήρα υδρογόνου!

ΝΕΑ

To Mercedes Unimog με κινητήρα υδρογόνου!

ΝΕΑ

Το εμβληματικό και αειθαλές Unimog της Mercedes-Benz συνεχίζει και στη νέα εποχή της Αυτοκίνησης. Όχι ως ηλεκτροκίνητο αλλά διατηρώντας τον θερμικό κινητήρα του.

Advertisement
Advertisement

Είναι ένα από τα πιο ικανά οχήματα εκτός δρόμου και αυτό που καλείται να κάνει τη δουλειά όταν δυσκολέψει πολύ η κατάσταση. Το Unimog κατέχει μια ξεχωριστή θέση στην κατηγορία των καθαρόαιμων 4×4 και η Mercedes-Benz φροντίζει να διατηρεί τον μύθο του.

Αυτή τη φορά, το μοντέλο έρχεται στην επικαιρότητα για την τεχνολογία που χρησιμοποιήθηκε σε αυτό. Συγκεκριμένα, οι άνθρωποι της Daimler Truck μετασκεύασαν ένα Unimog U 430 ώστε ο θερμικός κινητήρας του να μπορεί να λειτουργεί με υδρογόνο.

Το αυτοκίνητο δοκιμάζεται πειραματικά για να διαπιστωθεί κατά πόσο είναι εφικτή και αποτελεσματική η χρήση του συγκεκριμένου τύπου καυσίμου και σε επαγγελματικά οχήματα, πέραν των επιβατικών.

Advertisement
Advertisement

Το εν λόγω Unimog χρησιμοποιείται από την υπηρεσία συντήρησης του αυτοκινητόδρομου μεταξύ των πόλεων Μπάμπεργκ και Μπαϊρόιτ, στα δυτικά της Γερμανίας. Συγκεκριμένα, διαθέτει εξοπλισμό για την κοπή και απομάκρυνση χόρτων στην άκρη αυτού, όπως μπορούμε να δούμε στις φωτογραφίες.

Το Unimog U 430 έχει πετρελαιοκινητήρα χωρητικότητας 7.698 κ. εκ. ο οποίος αποδίδει 299 ίππους και μέγιστη ροπή 1.200 Nm (με τη χρήση ντίζελ, φυσικά). Από τη γερμανική εταιρεία ανακοινώθηκε ότι μετά τις απαραίτητες τροποποιήσεις για να μπορεί να μπορεί να λειτουργήσει με πεπιεσμένο υδρογόνο, η μέγιστη ισχύς του είναι 294 ίπποι -δηλαδή, η διαφορά είναι ελάχιστη- και μέγιστη ροπή του φτάνει τα 1.000 Nm.

Advertisement

Το αυτοκίνητο διαθέτει πίσω από την καμπίνα των επιβατών δύο δοχεία τα οποία μπορούν να αποθηκεύσουν σε υψηλή πίεση συνολικά 14 κιλά υδρογόνου. Σύμφωνα με τους ανθρώπους της εταιρείας, αυτή η ποσότητα δεν διαρκεί πολύ για τον επαγγελματικό χαρακτήρα του οχήματος.

Advertisement

Όμως, σκοπεύουν να αυξήσουν την αποθηκευτική ικανότητά του πρωτότυπου Unimog για να αυξηθεί αντίστοιχα και η αυτονομία του μέχρι τον ανεφοδιασμό του.

Όσοι το έχουν οδηγήσει αναφέρουν ότι τώρα ο κινητήρας του είναι πιο αθόρυβος απ’ ό,τι όταν λειτουργούσε με πετρέλαιο κίνησης και ότι δεν υπάρχουν προβλήματα στην εκτέλεση των εργασιών που καλείται να πραγματοποιήσει το όχημα.

Advertisement

Στην εταιρεία υποστηρίζουν ότι θα συνεχίσουν τις δοκιμές εξέλιξης καθώς θεωρούν ότι οι θερμικοί κινητήρες που θα λειτουργούν με υδρογόνο ως καύσιμο μπορούν να είναι μια εύλογη, συμπληρωματική λύση για οχήματα ειδικού σκοπού.

Ωστόσο, σκοπός τους είναι να συνεχίσουν την έρευνα και την εξέλιξη ηλεκτρικών οχημάτων με κυψέλες καυσίμου, για να χρησιμοποιούν το υδρογόνο για την παραγωγή ενέργειας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Που μπορεί να φτάσει ένα Mercedes Unimog; (+video)
Η χλιδή αυτής της Mercedes-Maybach Pullman δεν έχει ηλικία, μόνο τιμή!
Βόλτες με το απόλυτο off road όχημα