Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τρομάζουν τα άλογα της πιο ισχυρής BMW M όλων των εποχών

Ελλάδα 16:20
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τρομάζουν τα άλογα της πιο ισχυρής BMW M όλων των εποχών

ΝΕΑ

Τρομάζουν τα άλογα της πιο ισχυρής BMW M όλων των εποχών

ΝΕΑ

Η BMW ετοιμάζεται να παρουσιάσει το πιο ισχυρό μοντέλο της σειράς Μ. Και αυτό θα είναι ένα μεγάλο και πολύ εντυπωσιακό SUV.

Advertisement
Advertisement

Εδώ και αρκετό καιρό η BMW βρίσκεται στις δοκιμές ενός πολύ σημαντικού μοντέλου στην ιστορία της. Η αναμενόμενη XM η οποία θα παρουσιαστεί πριν το τέλος της χρονιάς, θα είναι το πιο ισχυρό μοντέλο που έχει βγάλει η βαυαρική εταιρία με τα χαρακτηριστικά “Μ”.

Θα πρόκειται για την απάντηση της BMW σε μοντέλα όπως οι Porsche Cayenne GT, Lamborghini Urus, Aston Martin DBX και Bentley Bentayga. Και θα έχει πάρα πολλά άλογα.

Προς το παρόν δεν υπάρχει κάποια ένδειξη για την μέγιστη ισχύ της. Γνωρίζουμε πάντως ότι ο V8 θα έχει plug-in υβριδική υποστήριξη με την ισχύ να ξεπερνά σε πρώτη φάση τους 659 ίππους. Σε δεύτερο χρόνο θα εμφανιστεί η έκδοση Black Label με την ισχύ να ανεβαίνει ακόμα περισσότερο στους 750 και πλέον ίππους.

Advertisement
Advertisement

Είναι ενδεικτικό ότι το πιο δυνατό μοντέλο παραγωγής της εταιρίας αυτή την στιγμή είναι η BMW M5 CS, η οποία αποδίδει 635 ίππους. Η ηλεκτρική υποβοήθηση θα βασίζεται σε μία μπαταρία, η οποία πιθανόν να είναι μεγαλύτερη από τις 17,5 kWh που υπάρχει τώρα εφοδιάζει την X5 xDrive 45e.

Πέρα από αυτά τα εντυπωσιακά νούμερα, η XM θα είναι και ένα αυτοκίνητο ιδιαίτερα δυναμικό και επιβλητικό, χάρη στις μεγάλες διαστάσεις του και την έντονη μάσκα που κυριαρχεί στο εμπρός μέρος.

Advertisement

Σε πρόσφατες εικόνες που μας ήρθαν από την Αμερική, φαίνεται ο δοκιμαστής μιας XM σε φάση εξέλιξης και στην προετοιμασία για μία οικογενειακή βόλτα. Από μακριά δεν φαίνονται κάποιες λεπτομέρειες για το σαλόνι, όπως εντυπωσιάζει το μέγεθος των χώρων που προσφέρει. Εντυπωσιάζουν επίσης και οι τεράστιοι τροχοί, μάλλον κοντά στις 22 ή 23 ίντσες.

Advertisement

Η νέα ΧΜ είναι ένα κομβικό αυτοκίνητο για την BMW γιατί είναι το πρώτο ανεξάρτητο όχημα της εταιρίας από την εποχή της φημισμένης Μ1.

Προφανώς δεν είναι ότι περίμεναν οι φανατικοί φίλοι των μοντέλων “Μ” αλλά οι εποχές έχουν αλλάξει και προφανώς η εταιρία προσαρμόζεται στις απαιτήσεις των αγορών που έχει σημαντική παρουσία, όπως οι ΗΠΑ και η Κίνα.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Προ των πυλών η BMW XM των 650 ίππων
Το Concept XM αποκαλύπτει το νέο στυλ των πολυτελών BMW
Όλα όσα γνωρίζουμε για τη Neue Klasse της BMW