Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Προ των πυλών η BMW XM των 650 ίππων

Ελλάδα 11:15
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Προ των πυλών η BMW XM των 650 ίππων

ΝΕΑ

Προ των πυλών η BMW XM των 650 ίππων

ΝΕΑ

Το πρώτο μοντέλο υψηλών επιδόσεων της BMW M με ηλεκτροκινητήρα, βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο δοκιμών.

Advertisement
Advertisement

Αν και καμουφλαρισμένο, το πρωτότυπο SUV των 650 ίππων δείχνει επιβλητικό από την πρώτη κιόλας ματιά.

Η BMW XM παρουσιάζει μία άλλη πτυχή της ηλεκτροκίνησης σε αυτήν την κατηγορία, με το πρώτο υβριδικό σύστημα κίνησης M. Ένας νέος βενζινοκινητήρας V8, χωρητικότητας 4,4 λίτρων σε συνδυασμό με μία ηλεκτρική μονάδα ισχύος, αποδίδουν συνολικά 650 ίππους (480 kW). Η συνδυασμένη ροπή ανέρχεται στα 800 Nm και μεταφέρεται μέσω του πρώτου συστήματος τετρακίνησης M xDrive που έχει εξελιχθεί ειδικά για υβριδικά μοντέλα.

Advertisement
Advertisement

Η XM έρχεται κατά κάποιο τρόπο σαν… κερασάκι στην τούρτα γενεθλίων του τμήματος M που γιορτάζει φέτος τα 50 χρόνια ζωής. Το ντεμπούτο της XM έχει προγραμματιστεί για τον Δεκέμβριο του 2022 και το λανσάρισμα της πρώτης PHEV του φημισμένου τμήματος να ακολουθεί στις αρχές του νέου έτους. Μία μπαταρία 25 kWh (με onboard φοριστή 7,4 kW AC) προσφέςρει ηλεκτρική αυτονομία για 80 χλμ. συνολικά, ενώ οι Γερμανοί ασχολήθηκαν ιδιαίτερα με την εξέλιξη του νέου, οκτακύλινδρου κινητήρα και του ιδιαίτερα ισχυρού ηλεκτροκινητήρα.

Τα απότομα ορεινά περάσματα και οι στενοί δρόμοι με στροφές προσφέρουν τις ιδανικές συνθήκες για να επιδείξουν τις δυνατότητες του συστήματος M xDrive, συμπεριλαμβανομένου του ηλεκτρονικά ελεγχόμενου μπλοκέ διαφορικού στο σύστημα μετάδοσης του πίσω άξονα. Το εντυπωσιακό πρωτότυπο μοντέλο εφοδιάζεται με πλήρη εξοπλισμό ηλεκτρονικών συστημάτων, ζάντες αλουμινίου 23 ιντσών και από τον βασικό κιόλας εξοπλισμό δεν έχει να ζηλέψει τίποτα σε σχέση με τα M που έχουμε συνηθίσει στο παρελθόν χωρίς ηλεκτρικό χαρακτήρα.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Γνωρίστε τη νέα BMW M3 Touring (video)
H τιμή της BMW ix M60 στην Ελλάδα
Goodyear EfficientGrip Performance 2: Ελαστικό πρώτης τοποθέτησης στο BMW iX

Advertisement