Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το Concept XM αποκαλύπτει το νέο στυλ των πολυτελών BMW

Ελλάδα 4:32
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το Concept XM αποκαλύπτει το νέο στυλ των πολυτελών BMW

ΝΕΑ

Το Concept XM αποκαλύπτει το νέο στυλ των πολυτελών BMW

ΝΕΑ

To εντυπωσιακό πρωτότυπο δίνει μια πρώτη εικόνα του μοντέλου παραγωγής που θα αρχίσει να κατασκευάζεται του χρόνου τέτοιο καιρό στις ΗΠΑ.

Advertisement
Advertisement

Η XMη επωνυμία χρησιμοποιείται έπειτα από σχετική συμφωνία με τη Citroenδεν είναι ένα ακόμα πρωτότυπο που παρουσιάζει η BMW. Καταρχήν αποτελεί την πρώτη προσέγγιση ενός νέου μοντέλου που θα κάνει επίσημα την εμφάνισή του μέσα στην επόμενη χρονιά και θα αποτελεί το δείγμα γραφής για την εικόνα των μελλοντικών πολυτελών μοντέλων της μάρκας.

Μιας εικόνας που θα προσδιορίζεται από τη μάσκα που είναι η μεγαλύτερη που έχει κάνει την εμφάνισή της έως τώρα σε αυτοκίνητο της εταιρείας και η οποία συνδυάζεται με ιδιαίτερα μικρούς προβολείς. Η νέα σχεδιαστική προσέγγιση αποκαλύπτεται και στο πίσω μέρος -προσέξτε τα σήματα της μάρκας στις πάνω γωνίες του πίσω παρμπρίζ- ενώ συνολικά στο αμάξωμα κυριαρχούν οι έντονες ακμές, που κάνουν την XM να διαφοροποιείται έντονα από κάθε άλλη BMW που έχει παρουσιαστεί έως τώρα.

Advertisement
Advertisement

Σε ότι έχει να κάνει με τις διαστάσεις της είναι πολύ κοντά σε αυτές της Χ7, με την οποία μοιράζεται το πλαίσιο. Έτσι το μήκος της με 5,11 μέτρα είναι μόλις 7,0 εκατοστά πιο μικρό σε σχέση με την τελευταία, ενώ το μεταξόνιο με 3.100 χιλιοστά είναι το ίδιο.

Στο εσωτερικό, που χαρακτηρίζεται ως M Lounge, κυριαρχεί η οπτικά ενιαία και καμπύλη οθόνη. Που έχει την παραδοσιακή για BMW κλίση προς τον οδηγό, σχεδιασμό και ενδείξεις που τονίζουν το σπορ χαρακτήρα και εκτείνεται έως το μέσο του ταμπλό και την κονσόλα. Η οθόνη, που η BMW ονομάζει curved display, συνδυάζεται με παραδοσιακά στοιχεία πολυτέλειας όπως οι καφέ, δερμάτινες επενδύσεις κορυφαίας ποιότητας αλλά και οι λεπτομέρειες από μπρούντζο και ανθρακόνημα, ενώ η οροφή στο πρωτότυπο είναι φωτιζόμενη. Όπως στις Rolls Royce

Advertisement

H XM θα είναι το πρώτο εξηλεκτρισμένο μοντέλο Μ της BMW, καθώς θα κινείται από ένα plug-in υβριδικό σύστημα πρόωσης. Το οποίο, σύμφωνα με όσα έχει ανακοινώσει μέχρι στιγμής η γερμανική εταιρεία αποτελείται από έναν V8 και έναν ηλεκτροκινητήρα που αποδίδουν συνδυαστικά 750 ίππους και 1.000 Nm και από μια μπαταρία που θα εξασφαλίζει τη δυνατότητα καθαρά ηλεκτρικής κίνησης για μέχρι και 80 χιλιόμετρα.

Advertisement

Αυτό που αξίζει να σημειώσουμε είναι πως η ΧΜ παραγωγής θα είναι το δεύτερο αποκλειστικό μοντέλο Μ που παρουσιάζει η BMW στο μισό αιώνα ύπαρξης της Μ Division ή M GmbH. Το πρώτο ήταν η θρυλική M1, το μοναδικό supercar των Βαυαρών, κάποια από τα σχεδιαστικά γνωρίσματα της οποίας έχουν υιοθετηθεί, σύμφωνα με τους Γερμανούς και στο μεγάλο SUV.

Που όπως είπαμε θα αρχίσει να κατασκευάζεται προς τα τέλη του 2022 στο εργοστάσιο της μάρκας στο Spartanburg των ΗΠΑ. Οι πωλήσεις του λογικά θα ξεκινήσουν στις αρχές του 2023, ενώ η τιμή εκκίνησής του σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις θα είναι γύρω στις 150.000 ευρώ.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Νέο, επετειακό λογότυπο για τις BMW «M»!
Απίστευτο: Μοντέλο της BMW έχει ίδιο όνομα με ένα γνωστό Citroen
BMW: Στην Ελλάδα οι νέες X3 και X4, όπως και οι Μ εκδόσεις τους (+τιμές)