Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τρέμε Chaos: Η Zenvo ετοιμάζει νέο hypercar με 1.800 άλογα!

Ελλάδα 18:15
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τρέμε Chaos: Η Zenvo ετοιμάζει νέο hypercar με 1.800 άλογα!

ΝΕΑ

Τρέμε Chaos: Η Zenvo ετοιμάζει νέο hypercar με 1.800 άλογα!

ΝΕΑ

Η εταιρία από την Δανία, αν και πολύ μικρή σε μέγεθος, δεν είναι κάποια καινούργια που υπόσχεται… πράσινα άλογα, αλλά έχει ήδη βγάλει στην παραγωγή μερικά πολύ ξεχωριστά μοντέλα.

Advertisement
Advertisement

Μπορεί εμείς εδώ στην Ελλάδα να βρισκόμαστε σε μία διαρκή ψυχαναλυτική συνεδρία για το αν μπορούμε να κατασκευάσουμε κάποιο hypercar, όμως σε άλλες χώρες βάζουν το κεφάλι κάτω και δημιουργούν και πέρα από το photoshop.

Το παράδειγμα της Δανέζικης εταιρίας Zenvo είναι από τα πιο χαρακτηριστικά. Πρόκειται για έναν πολύ μικρό κατασκευαστή, ο οποίος βασίζεται στο μεράκι και τις γνώσεις του ιδρυτή της και έχει εδώ και αρκετά χρόνια αξιοπρόσεκτη παρουσία στα δρώμενα των supercars.

Έστω και αν είχαν τις παιδικές τους ασθένειες και διάφορες “φλογερές” ιστορίες με την τηλεοπτική ομάδα του βρετανικού Τop Gear στις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας.

Advertisement
Advertisement

Έχει μάλιστα και ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό το οποίο ξεχωρίζει από οτιδήποτε υπάρχει σε αυτή την κατηγορία. Η τεράστια πίσω αεροτομή μετακινείται έντονα στις στροφές διαθέτοντας ενεργό μηχανισμό με αμορτισέρ, σε μία προσπάθεια να εκμεταλλευτεί όσο γίνεται περισσότερο την κάθετη δύναμη και εντυπωσιάζοντας όσους βλέπουν τα Zenvo να κινούνται στις πίστες.

Η Zenvo φαίνεται ότι δεν αρκείται σε όσα έχει καταφέρει μέχρι τώρα. Και σε συνέντευξή του το αφεντικό της εταιρίας Jens Sverdrup είπε ότι έχει στα σκαριά ένα hypercar με κινητήρα V12.

Advertisement

Προς το παρόν δεν υπάρχει κάποια εικόνα ή σκίτσο του μοντέλου, όμως είναι σίγουρο ότι οι πιστοί πελάτες της εταιρίας θα έχουν κάποια ενημέρωση για το τι ετοιμάζει ο δαιμόνιος Δανός.

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, το αυτοκίνητο θα παρουσιαστεί επίσημα στα μέσα του 2023. Ο Sverdrum δήλωσε ότι το πλαίσιο θα είναι κατασκευασμένο από carbon fiber, ενώ θα υπάρχει μιας νέας σχεδίασης κιβώτιο, έναν modular V12 κινητήρας και όπως ήταν αναμενόμενο, υποβοήθηση από ηλεκτροκινητήρα.

Advertisement

Όλα αυτά τα εξαρτήματα, θα σχεδιαστούν, θα εξελιχθούν και θα κατασκευαστούν από την ίδια την Zenvo.

Σε σχέση με το υπάρχον Zenvo TSR-S, το νέο hypercar θα εφοδιάζεται με δύο ηλεκτρικές τουρμπίνες, χάρη στις οποίες ο V12 θα αποδίδει 1.200 ίππους. Ο στόχος πάντως είναι η τελική ισχύς να ξεπερνά τα 1.800 άλογα, κάτι που θα γίνει με την βοήθεια του ηλεκτρικού μοτέρ.

Advertisement

Ο ιδιοκτήτης της εταιρίας δήλωσε ότι σκοπεύει να κατασκευάσει δύο εκδόσεις, μία πιο στριτάδικη και με ηλεκτροκινητήρα στο εμπρός μέρος για τετρακίνηση και μία περισσότερο πισταδόρικη (αν και street legal), η οποία θα έχει ένα νέο αεροδυναμικό πακέτο και διαφορετικό set-up.

Ο στόχος για το βάρος είναι να παραμείνει κάτω από τα 1.250 κιλά. Και ο στόχος για το κόστος δεν έχει γίνει ακόμα ξεκάθαρος, αν και τα 2 εκατομμύρια μοιάζουν μία “λογική” τιμή.

Αν κάτι πάντως είναι ξεκάθαρο είναι ότι το αυτοκίνητο δεν θα μείνει στο… photoshop αλλά θα φθάσει και στην αγορά. Γιατί οι Δανοί γνωρίζουν πως να αποφεύγουν το “χάος” των εντυπώσεων και να εστιάζουν στην ουσία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Νέο hypercar από τη Zenvo το 2023
Η ενεργή πίσω πτέρυγα του Zenvo TSR-S εν δράσει (+video)
Με τη Zenvo TSR-S στην πίστα (+video)