Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η ενεργή πίσω πτέρυγα του Zenvo TSR-S εν δράσει (video)

Ελλάδα 1:39
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η ενεργή πίσω πτέρυγα του Zenvo TSR-S εν δράσει (video)

ΝΕΑ

Η ενεργή πίσω πτέρυγα του Zenvo TSR-S εν δράσει (video)

ΝΕΑ

Εκτός από τις εξωτικές επιδόσεις που χαρίζουν οι 1.177 PS και την εξωπραγματική τιμή του 1,5 εκατομμυρίου ευρώ το δανέζικο hypercar Zenvo TSR-S ξεχωρίζει και για την ενεργή πίσω πτέρυγα που μεταβάλλει διαρκώς την αεροδυναμική του ισορροπία

Advertisement
Advertisement

Μπορεί να μην προέρχεται από έναν παραδοσιακό κατασκευαστή supercars, όμως το Zenvo TSR-S είναι ένα από τα ταχύτερα τετράτροχα στον πλανήτη χάρη στους 1.177 PS του 5.8 V8 twin-turbo κινητήρα ο οποίος καταφέρνει να επιταχύνει το hypercar του 1,5 εκατομμυρίου ευρώ από στάση στα 100 km/h σε μόλις 2,8’’.

Ωστόσο  ακόμα και αυτές οι εξωτικές επιδόσεις – ειδικά μετά την έλευση των ηλεκτρικών hypercars – έχουν γίνει σήμερα κάτι που βλέπουμε από αρκετά αυτοκίνητα υπερυψηλών επιδόσεων. Αυτό που δεν βλέπουμε όμως συχνά είναι η τόσο ιδιαίτερη ενεργή πίσω πτέρυγα του Zenvo η οποία αλλάζει κλίση όχι μόνο ως τον οριζόντιο αλλά και ως προς τον κάθετο άξονα ανάλογα με την ταχύτητα του αυτοκινήτου αλλά και την κίνηση του τιμονιού. Αυτή η λύση υιοθετήθηκε με στόχο την βελτίωση της αεροδυναμικής δύναμης προς όφελος της πρόσφυσης τόσο κατά τον διαμήκη όσο και τον εγκάρσιο άξονα.

Zenvo TSR-S

Advertisement
Advertisement

Στο video του καναλιού Carfection η δοκιμή του Zenvo δίνει μια πολύ καλή εικόνα του τρόπου που λειτουργεί η πίσω πτέρυγα η οποία παρά την θεωρητικά πρωτοποριακή λογική της έχει βρεθεί στο επίκεντρο αντιρρήσεων σχετικά με την λειτουργικότητα και το πραγματικό όφελος που προσφέρει. Πάντως στο video ακόμα και αν δεν υπάρχει κάποια μετρήσιμη απόδειξη της αποτελεσματικότητας τονίζεται στο τέλος πως το Zenvo εντυπωσιάζει τον οδηγό με την οδηγική του ακρίβεια η οποία είναι αντίστοιχη των επιδόσεων και των δυνατοτήτων ενός πραγματικού hypercar.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Supercars: Έκρηξη πωλήσεων παρόμοια με την μεταπολεμική εποχή
Τα καλύτερα supercars των 70s (video)
Lotus Emira: Αυτό θα είναι το τελευταίο της supercar με κινητήρα βενζίνης