Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ο διάδοχος του Polestar 3 θα είναι ένα Coupe SUV

Ελλάδα 2:11
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ο διάδοχος του Polestar 3 θα είναι ένα Coupe SUV

ΝΕΑ

Ο διάδοχος του Polestar 3 θα είναι ένα Coupe SUV

ΝΕΑ

Το νέο ηλεκτρικό SUV Polestar 3 θα έχει και συνέχεια με ένα SUV-coupe, που ονομάζεται 4, για να ανταγωνιστεί το Audi Q4 E-tron Sportback και το Volkswagen ID 5 .

Advertisement
Advertisement

Η Polestar υπόσχεται ότι τα 3 και 4 θα κάνουν σπορτίβ την κατηγορία των SUV.

Η Polestar δημοσίευσε μια νέα εικόνα, που δείχνει το πίσω μέρος των δύο νέων SUV (θα παρουσιαστούν το 2023). Αυτή είναι η τρίτη εικόνα, που έχει δώσει η εταιρεία για το Polestar 3 και δείχνει το πίσω άκρο εντελώς ακάλυπτο, ενώ το 4 παραμένει καλυμμένο – με ορατά μόνο τα χαρακτηριστικά φωτιστικά σώματα.

Advertisement
Advertisement

Το 4 θα τοποθετηθεί μεταξύ του Polestar 2 saloon και του 3 SUV σε μέγεθος. Θα κυκλοφορήσει το 2023 ως το πρώτο μοντέλο σε αυτό που η εταιρεία αποκαλεί «ένα από τα πιο ανταγωνιστικά τμήματα της αγοράς όσον αφορά τη ζήτηση, τις επιδόσεις και τον σχεδιασμό».

Το 4 θα προστεθεί στην γκάμα ένα χρόνο αργότερα από το νέο Grand Tourer Polestar 5, το οποίο θα κάνει το δυναμικό του ντεμπούτο με καμουφλάζ στο Goodwood Festival of Speed.

H Polestar έδειξε το 3  από το πλάι για να μας δείξει ότι το σχήμα του δεν θα είναι απλή προσαρμογή του Polestar 2 ή του υβριδικού 1 (το οποίο βασιζόταν στο Volvo).

Advertisement

Στο 3 υπάρχουν τα γνωστά στιλιστικά στοιχεία της Polestar: Οι προβολείς LED «Thor’s Hammer» σε σχήμα Y, οι κίτρινες δαγκάνες φρένων, τα πίσω φωτιστικά σώματα, που «τυλίγουν» το ογκώδες πλαϊνό κομμάτι. Τέλος ένα πανοραμικό γυάλινο πάνελ οροφής ολοκληρώνει την καμπύλη του σχήματος, περνώντας κάτω από μια αεροτομή.

Advertisement

Πολλές είναι επίσης οι λεπτομέρειες, που έρχονται από την αεροναυπηγική όπως: Η σχεδίαση των αεραγωγών αερισμού στο μπροστινό άκρο του καπό και οι χωνευτές λαβές των θυρών (εμπρός). Η αεροδυναμική απόδοση θα είναι κρίσιμη για να φτάσει το Polestar 3 την αυτονομία του πάνω από 595 χλμ με δύο κινητήρες εμπρός και πίσω και τετρακίνηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Οι μελωδίες των Polestar Spaces (video)
Τεράστια παραγγελία της Hertz στην Polestar
Η Polestar σχεδιάζει το πρώτο κλιματικά ουδέτερο αυτοκίνητό της