Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ελλάδα κάντο όπως η Γερμανία στα… καύσιμα!

Ελλάδα 18:33
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ελλάδα κάντο όπως η Γερμανία στα… καύσιμα!

ΝΕΑ

Ελλάδα κάντο όπως η Γερμανία στα… καύσιμα!

ΝΕΑ

Τα μέγιστα αποδίδει η μείωση του φόρου στα καύσιμα με αποτέλεσμα οι τιμές να έχουν περιοριστεί αισθητά και να προσελκύουν και οδηγούς από γειτονικές χώρες.

Advertisement
Advertisement

Φθηνότερη κατά 0,30 ευρώ είναι η τιμή της αμόλυβδης βενζίνης και κατά 0,14 ευρώ η τιμή του diesel από την Τετάρτη 1η Ιουνίου στα πρατήρια υγρών καυσίμων της Γερμανίας μετά από απόφαση της κυβέρνησης να μειώσει τους φόρους στα καύσιμα ώστε οι πολίτες της να τα προμηθεύονται σε χαμηλότερες τιμές.

Μάλιστα η αισθητή μείωση των τιμών έχει προσελκύσει και πολλούς ιδιοκτήτες αυτοκινήτων και φορτηγών από γειτονικές χώρες οι οποίοι μεταβαίνουν στην Γερμανία για να φουλάρουν τα ρεζερβουάρ τους γλιτώνοντας αρκετά χρήματα.

Advertisement
Advertisement

Το Βερολίνο πέραν της μείωσης των φόρων στα καύσιμα υιοθέτησε ακόμη ένα μέτρο που από τη μία μεριά μειώνει αφενός το κυκλοφοριακό χάος στους δρόμους και αφετέρου τις εκπομπές CO2 που αφορά στο μηνιαίο φθηνό εισιτήριο για Μετρό, Λεωφορεία, Τραμ και περιφερειακά τρένα με κόστος μόλις 9 ευρώ.

Το σιδηροδρομικό σύστημα της Γερμανίας δυσκολεύτηκε να αντεπεξέλθει, καθώς τα τρένα και οι σιδηροδρομικοί σταθμοί ήταν υπερπλήρεις κατά τη διάρκεια του πρώτου Σαββατοκύριακου μετά την έναρξη την 1η Ιουνίου του μηνιαίου εισιτηρίου των 9 ευρώ.

Με αυτά τα δύο μέτρα η κυβέρνηση του Βερολίνου ευελπιστεί να ανακουφίσει οικονομικά τους πολίτες οι οποίοι έρχονται αντιμέτωποι με πρωτοφανείς αυξήσεις του ενεργειακού κόστους τουλάχιστον για ολόκληρο το καλοκαίρι.

Advertisement

Από την Τετάρτη 1η Ιουνίου το κόστος καυσίμων στα πρατήρια μειώθηκε αισθητά κατά περίπου 0,30 ευρώ το λίτρο η αμόλυβδη βενζίνη και κατά 0,14 ευρώ το λίτρο του diesel με αποτέλεσμα η τιμή της αμόλυβδης να κυμαίνεται σε 1,88 ευρώ το λίτρο και του diesel σε 1,94 ευρώ το λίτρο.

Advertisement

Δυσοίωνες προβλέψεις για το ενεργειακό κόστος

Μιλώντας στην εκπομπή Maybrit Illner του δεύτερου προγράμματος της δημόσιας τηλεόρασης ZDF ο αντικαγκελάριος, υπ. Οικονομίας και αρμόδιος για ενεργειακά Ρόμπερτ Χάμπεκ, σύμφωνα με την DW, προειδοποίησε για «δραματικές αυξήσεις του κόστους θέρμανσης το φθινόπωρο και το χειμώνα». Είπε μάλιστα ότι δεν γνωρίζει κατά πόσο «τα κυβερνητικά μέτρα για την ανακούφιση των πολιτών θα αρκέσουν για να εγγυηθεί η κοινωνική ειρήνη και το αίσθημα των πολιτών ότι ζουν σε μια δίκαιη κοινωνία: «Θα είναι το κρίσιμο ερώτημα το φθινόπωρο και το χειμώνα», υπογράμμισε ο αντικαγκελάριος.

Ο πολιτικός των Πρασίνων διερωτήθηκε εκτός αυτού αν η Γερμανία αντέξει σε βάθος χρόνου να στηρίζει την Ουκρανία, αλλά και κατά πόσο η γερμανική οικονομία μπορέσει να υπομένει τις επιπτώσεις από τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας…

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
EE: Οχι στη μείωση φόρων στα καύσιμα
Ποια καύσιμα σημειώνουν άνοδο ρεκόρ και ποιο συμφέρει
Νέο ενεργειακό σοκ: Εμφανίστηκε βακτήριο που «τρώει» τα καύσιμα στο ρεζερβουάρ