Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τρελά λεφτά για την Countach που οδήγησε ο Ντι Κάπριο!

Ελλάδα 2:16
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τρελά λεφτά για την Countach που οδήγησε ο Ντι Κάπριο!

ΝΕΑ

Τρελά λεφτά για την Countach που οδήγησε ο Ντι Κάπριο!

ΝΕΑ

Η ιστορική Lamborghini Countach που έπαιξε και σε ταινία βγήκε σε δημοπρασία και πωλήθηκε σε τιμή που ξεπέρασε κάθε προσδοκία.

Advertisement
Advertisement

Η Lamborghini Countach, η οποία πρωταγωνίστησε στην ταινία του 2013 “The Wolf of Wall Street”, άλλαξε πρόσφατα χέρια σε δημοπρασία του οίκου RM Sotheby’s στη Νέα Υόρκη έναντι του εντυπωσιακού ποσού των 1.655.000 δολαρίων.

Η συγκεκριμένη Countach διαφέρει από μια άλλη που χρησιμοποιήθηκε στην ταινία, η οποία αντιμετώπισε δημοπρασία στο Bonhams στο Άμπου Ντάμπι τον περασμένο Νοέμβριο, αλλά παρέμεινε απούλητη παρά την τελική προσφορά των 1,35 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η Countach που πωλήθηκε στη Νέα Υόρκη ήταν αλώβητη από τη διαδικασία των γυρισμάτων, σε αντίθεση με την κατεστραμμένη κατάσταση της αντίστοιχης στο Ντουμπάι.

Advertisement
Advertisement

Το άλλο όχημα παρουσίαζε ορατές ζημιές που προκλήθηκαν κατά τη διάρκεια μιας σκηνής που απεικονίζει τις επηρεασμένες από τα ναρκωτικά ενέργειες του χαρακτήρα Jordan Belfort, τον οποίο υποδύεται ο Leonardo DiCaprio, προκαλώντας ένα τρακάρισμα κατά την οδήγηση στο σπίτι.

Ενώ η συνήθης αξία μιας Countach, ιδιαίτερα της Countach 25th Anniversary Edition που μοιάζει με αυτές που χρησιμοποιήθηκαν στην ταινία, συνήθως κυμαίνεται κάτω από το 1 εκατομμύριο δολάρια στις καταχωρίσεις στις δημοφιλείς πλατφόρμες πωλήσεων, η γοητεία αυτού του πωληθέντος δείγματος βασίζεται κυρίως στη σύνδεσή του με το Χόλιγουντ.

Advertisement

Ξεχωρίζοντας με μοναδικά σπόιλερ και τροποποιημένους αεραγωγούς, που φιλοτεχνήθηκαν από τον Horacio Pagani, τον μελλοντικό ιδρυτή της Pagani Automobili, κατά τη διάρκεια της θητείας του στη Lamborghini, η Countach 25th Anniversary Edition κινείται από έναν κινητήρα V-12 5,2 λίτρων που αποδίδει 461 ίππους, επιτρέποντας τελική ταχύτητα πάνω από 300 χλμ/ώρα.

Παράχθηκαν περίπου 658 μονάδες αυτής της έκδοσης, αποτελώντας ένα σημαντικό μέρος της συνολικής παραγωγής Countach που ανέρχεται σε περίπου 2.000 οχήματα.

Advertisement

Η Countach που πωλήθηκε στη Νέα Υόρκη είναι ένα μοντέλο του 1989, ένα από τα μόλις 12 κομμάτια που παραδόθηκαν αρχικά στις Ηνωμένες Πολιτείες, με διαμόρφωση λευκό σε λευκό.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων, έφερε μικρότερο σχεδιασμό του μπροστινού προφυλακτήρα, χαρακτηριστικό των μοντέλων Countach που πωλούνταν εκτός των Η.Π.Α.

Advertisement

Ωστόσο, ένας προηγούμενος ιδιοκτήτης το επανέφερε στη συνέχεια στον μπροστινό προφυλακτήρα προδιαγραφών των Η.Π.Α. κάποια στιγμή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Συγκριτική δοκιμή: Countach vs Countach!
Πόσο πουλήθηκε η Lamborghini Countach του Rod Stewart;
Ο «Λύκος της Wall Street» κατέστρεψε πραγματική συλλεκτική Countach!