Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ο «Λύκος της Wall Street» κατέστρεψε πραγματική συλλεκτική Countach!

Ελλάδα 3:36
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ο «Λύκος της Wall Street» κατέστρεψε πραγματική συλλεκτική Countach!

ΝΕΑ

Ο «Λύκος της Wall Street» κατέστρεψε πραγματική συλλεκτική Countach!

ΝΕΑ

Για τη βιομηχανία του κινηματογράφου είναι σύνηθες τα ακριβά αυτοκίνητα να «ντουμπλάρονται» με φθηνότερες απομιμήσεις αν στο σενάριο προβλέπεται η καταστροφή τους αλλά ο Martin Scorsese ήθελε απόλυτο ρεαλισμό από την Countach.

Advertisement
Advertisement

Μάλιστα, κάποιος που ισχυρίζεται πως ήταν «πολύ μέσα» στη διαδικασία της προμήθειας των αυτοκινήτων για τις ανάγκες της ταινίας, η συγκεκριμένη ήταν και συλλεκτική.

Στην περίφημη σκηνή της ταινίας που ο Leonardo DiCaprio, νομίζει ότι οδηγεί στα «πούπουλα» τη Lamborghini Countach του, ενώ έχει καταναλώσει κάθε λογής ουσία, το αυτοκίνητο που χρησιμοποιείται είναι μια Lamborghini Countach 25th Anniversary. Μια από τις μόλις 657 που παρήχθησαν ποτέ και μια από τις 23 που έφτασαν στην αγορά των ΗΠΑ.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με έναν χρήστη του διαδικτύου που ισχυρίζεται πως ήταν εμπλεκόμενος με την παραγωγή της ταινίας και μάλιστα στον τομέα προμηθειών της με οχήματα για τις ανάγκες του σεναρίου, το συγκεκριμένο λευκό δείγμα, όχι μόνο ήταν αυθεντικό αλλά είχε και μόλις 11.265 χιλιόμετρα στο κοντέρ του. Το σχόλιό του στο www.imcdb.org (Internet Movie Cars Database), είναι κατατοπιστικό και δείχνει πως ήταν «κοντά» όταν γινόντουσαν τα γυρίσματα της ταινίας.

«Αυτή, δυστυχώς, ήταν μια πραγματική έκδοση Lambo Anniversary του 1989 με 7.000 μίλια, ένα από τα 23 λευκά αυτοκίνητα που ήρθαν στις ΗΠΑ. Προσπαθήσαμε να χρησιμοποιήσουμε ρέπλικα αλλά ο Scorsese ήθελε τις ζημιές που θα πάθαινε μια πραγματική Countach. Μπορώ να σας διαβεβαιώσω πως όλα τα αυτοκίνητα που χρησιμοποιήθηκαν ήταν αληθινά. Αυτό ήταν το πιο ακριβό αυτοκίνητο που έχω προμηθευτεί ποτέ για να διαλυθεί σε ταινία».

Advertisement

Ας ελπίσουμε πως μετά τα γυρίσματα και την περιπέτεια με τις ζημιές που προκλήθηκαν προφανώς επίτηδες, αυτή η λευκή καλλονή επισκευάστηκε και επανακυκλοφόρησε, μια και εδώ που τα λέμε, δεν φαίνεται να είχε πάθει και κάποια δομική ζημιά. Μιλάμε για ένα αυτοκίνητο –ειδικά στην επετειακή έκδοση για τα 25 χρόνια του μοντέλου– που σήμερα η τιμή του θα ξεπερνούσε ίσως το ένα εκατομμύριο ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Έτσι αποχαιρετά η Lamborghini το θρυλικό V12
Η Lancia άνοιξε την πρώτη νέα της αντιπροσωπεία
Οι τιμές του Ford Ranger στην Ελλάδα

Advertisement