Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τρελά λεφτά για ένα πολύ σπάνιο supercar (+video)

Ελλάδα 17:52
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τρελά λεφτά για ένα πολύ σπάνιο supercar (+video)

ΝΕΑ

Τρελά λεφτά για ένα πολύ σπάνιο supercar (+video)

ΝΕΑ

Αν και έχει ως βάση την Porsche Cayman το αυτοκίνητο αυτό κρύβει κάτω από τις λαμαρίνες πολλά άλογα, μοναδικές ιδέες και επιδόσεις που κόβουν την ανάσα.

Advertisement
Advertisement

Για όσους δεν έχουν μία σαφή εικόνα για την γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία και τα σπορ μοντέλα της, το όνομα Ruf ίσως να μην τους λέει και πολλά. Είναι όμως ο κατασκευαστής που με βάση τις Porsche κάθε εποχής, τάραζε τα νερά των αυτοκινήτων υψηλών επιδόσεων, με μοναδικές δημιουργίες που έχουν αφήσει ιστορία.

Όλα ξεκίνησαν το 1987 όταν η Ruf CTR έγινε και επίσημα το ταχύτερο αυτοκίνητο παραγωγής στον κόσμο, με τελική στα 339 χλμ/ώρα, όταν η Ferrari F40 έφθανε μόλις στα 321 χλμ/ώρα. H “Yellobird” όπως ονομάστηκε εντυπωσίασε τους πάντες, έκανε τρομακτική εντύπωση (χρειάστηκαν χρόνια για να ξεπεραστούν οι επιδόσεις της) και ακόμα και σήμερα διατηρεί αναλλοίωτο τον μύθο της όπως βλέπουμε και στο video που παραθέτουμε.

Advertisement
Advertisement

Το 1996 ήρθε η CTR2 με την τελική της να ανεβαίνει ακόμα περισσότερο, στα 350 χλμ/ώρα, όντας και πάλι το γρηγορότερο αυτοκίνητο μέχρι την εμφάνιση της McLaren F1.

To 2007 ήρθε το τρίτο χτύπημα της Ruf. Στα 20ά γενέθλια της εταιρίας παρουσιάστηκε ένα μοναδικό αυτοκίνητο, με flat six κινητήρα, διπλό τούρμπο και απόδοση στους 701 ίππους.

Advertisement

Η βάση του ήταν η Porsche Cayman με στοιχεία και από την Porsche 911 Turbo 997.1 και κατασκευάστηκε σε μόλις 30 κομμάτια, αποτελώντας φόβητρο ακόμα και για την πανίσχυρη Porsche Carrera GT.

Advertisement

Aυτό όμως δεν ήταν αρκετό για την Ruf η οποία το 2012 παρουσίασε την έκδοση Clubsport του συγκεκριμένου αυτοκινήτου.

Η ισχύς είχε ανέβει στα 777 άλογα, το βάρος είχε πέσε στα μόλις 1.377 κιλά και το 0-100 χλμ./ώρα γινόταν κάπου στην περιοχή των 3 δευτερολέπτων!

Έφθανε μάλιστα σε τελική τα 380 χλμ/ώρα, μπαίνοντας πλέον για τα καλά στα χωράφια των hypercars.

Advertisement

H έκδοση αυτή είναι σήμερα ένα από τα πιο σπάνια αυτοκίνητα της γερμανικής βιομηχανίας, και ένα από αυτά τα ελάχιστα που κυκλοφορούν βγαίνει σε δημοπρασία στην Βρετανία. Πρόκειται για το σασί με το νούμερο 8 και βγήκε από το εργοστάσιο της Ruf το 2010.

Ο ιδιοκτήτης έκανε το upgrade στην έκδοση Clubsport το 2013, έχοντας πλέον στα χέρια του ένα σχεδόν αγωνιστικό αυτοκίνητο με δυνατότητα κυκλοφορίας σε δημόσιο δρόμο (διαθέτει μεταξύ άλλων και τον συμπλέκτη της αγωνιστικής 997 GT2).

H εκπληκτική αυτή Ruf που βγαίνει σε δημοπρασία είχε 3 ιδιοκτήτες μέχρι τώρα και έχει κάνει 15.500 χιλιόμετρα. Όσο για την τιμή της; Μία αντίστοιχη που πωλήθηκε το 2018 έπιασε τα 1.107.500 ευρώ.

Αν κρίνουμε από την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το συγκεκριμένο αυτοκίνητο και την έκρηξη των τιμών στις δημοπρασίες, δεν αποκλείεται να φθάσει και το 1,5 εκατομμύριο. Πολλά τα λεφτά, αλλά είναι τόσο σπάνια και τόσο μοναδική που σίγουρα τα αξίζει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η Porsche χρειάστηκε 20 χρόνια για να «πιάσει» την επίδοση της θρυλικής Ruf Yellowbird (+video)
Πόσο θα πουληθεί αυτή η Porsche 911 της RUF BTR;
Μία σπάνια Porsche 911 Carrera RS από τη RUF