Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πόσο θα πουληθεί αυτή η Porsche 911 της RUF BTR;

Ελλάδα 17:53
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πόσο θα πουληθεί αυτή η Porsche 911 της RUF BTR;

ΝΕΑ

Πόσο θα πουληθεί αυτή η Porsche 911 της RUF BTR;

ΝΕΑ

Αυτή η Porsche 911 ξεκίνησε τη ζωή της το 1981 ως λευκή Turbo Coupe και εξοπλισμένη με πολλά σύγχρονα καλούδια για την εποχή.

Advertisement
Advertisement

Έξι χρόνια αργότερα, ο ιδιοκτήτης της την μετέτρεψε αξιοποιώντας κυρίως τις προδιαγραφές BTR που προέρχονται από την έμπειρη εταιρία βελτιώσεων RUF.

Ο κινητήρας αναβαθμίστηκε, η χωρητικότητά του αυξήθηκε στα 3,4 λίτρα και αποκτώντας ένα νέο intercooler, πρόσθετο ψυγείο λαδιού, σύστημα εξάτμισης τεσσάρων απολήξεων και άλλα mods σκαρφάλωσε σε ισχύ στους 375 ίππους, οι οποίοι κατέληγαν στους πίσω τροχούς μέσω ενός χειροκίνητου πεντατάχυτου κιβωτίου ταχυτήτων του βελτιωτικού οίκου.

Καθώς ο ιδιοκτήτης της αποφάσισε να κάνει το “ταξίδι” από τη Γερμανία προς την Καλιφόρνια, αποφάσισε να βαθμονομήσει τα όργανα σε ταχύμετρο και οδόμετρο σε μίλια από χιλιόμετρα. Επιπλέον, ένα μεγάλο όργανο ελέγχου της πίεσης του τούρμπο αντικατέστησε το τυπικό ρολόι και επίσης, εγκαταστάθηκε στο αυτοκίνητο ένα σύστημα ασφαλείας αλλά και cruise control.

Advertisement
Advertisement

Το φθινόπωρο του 1987, το BTR κατέληξε στο Λος Άντζελες, και ένα χρόνο αργότερα, το 1988, υιοθέτησε μια νέα βελτιωμένη ανάρτηση αλλά και νέα καθίσματα στο εσωτερικό. Σχεδόν όλες οι εργασίες συντήρησης πραγματοποιήθηκαν από τους ειδικούς της Porsche στο City of Angels, όπως τεκμηριώνεται μάλιστα και από τα επίσημα έγγραφα.

Στις αρχές του 2000, η RUF BTR 911 άλλαξε χέρια τουλάχιστον δύο φορές. Παρέμεινε στην Καλιφόρνια εκεί όπου αναβαθμίστηκε εκ νέου ο κινητήρα της προτού μετακομίσει στη Βιρτζίνια προς το τέλος της δεκαετίας, όπου έλαβε και ένα σύγχρονο ηχοσύστημα. Το 2015, αγοράστηκε από έναν συλλέκτη στο Michigan, ο οποίος την έβαψε εξ ολοκλήρου ένα χρόνο αργότερα.

Advertisement

Ο τελευταίος ιδιοκτήτης την αγόρασε το 2018 και τώρα διατίθεται προς πώληση με σφυρήλατους τροχούς RUF 17 ιντσών, ελαστικά Continental, ειδικά καθίσματα με μπλε δερμάτινες άκρες, δερμάτινο τιμόνι και ξύλινο επιλογέα στο κιβώτιο. Η RMSothebys δηλώνει ότι το αυτοκίνητο είχε λίγο πάνω από 83.685 χιλιόμετρα στο οδόμετρο όταν στήθηκε προς πώληση.

Advertisement

Το χειρότερο απ’ όλα βέβαια είναι οι αναφορές της Carfax, που αποκάλυψαν πως η “μπαρουτοκαπνισμένη” Porsche είχε εμπλακεί στο παρελθόν σε ατύχημα. Το αυτοκίνητο θα βρίσκεται στη δημοπρασία του Μίσιγκαν στις 21 Απριλίου και εκτιμάται ότι θα πουληθεί από 76.000 έως 94.000 ευρώ.

Διαβάστε επίσης:
Σε δημοπρασία η «δαιμονική» Ruf CTR2 Sport
Μία σπάνια Porsche 911 Carrera RS από τη RUF
Porsche: Off road supercar με 740 ίππους;

 

Advertisement