Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Porsche χρειάστηκε 20 χρόνια για να «πιάσει» την επίδοση της θρυλικής Ruf Yellowbird (+video)

Ελλάδα 6:47
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Porsche χρειάστηκε 20 χρόνια για να «πιάσει» την επίδοση της θρυλικής Ruf Yellowbird (+video)

ΝΕΑ

Η Porsche χρειάστηκε 20 χρόνια για να «πιάσει» την επίδοση της θρυλικής Ruf Yellowbird (+video)

ΝΕΑ

H 911 CTR της RUF από τη δεκαετία του ’80, είχε κάνει το δικό της «θόρυβο» όταν σε κάθε σύγκριση έβγαινε πολύ μπροστά από τον ανταγωνισμό αλλά και τις εκδόσεις παραγωγής του μοντέλου της Porsche.

Advertisement
Advertisement

Ειδικά για το χρόνο που είχε κάνει η RUF CTR «Yellowbird» στο 400άρι, η Porsche χρειάστηκε να περάσουν 20 χρόνια για να ισοφαρίσει την επίδοση.

Και αυτό επιτεύχθηκε με την 997 Turbo, που ήταν η πρώτη 911 που σταμάτησε το χρονόμετρο στα 11,6 δευτερόλεπτα. Όλα τα παραπάνω «αποκαλύφθηκαν» από μια καλογυρισμένη σειρά video με γενικό τίτλο «Modified» στο κανάλι «Hagerty» στο Υoutube, η οποία ασχολείται με το διάσημο «Yellowbird» της RUF. Εύλογα, οι αναφορές στο περίφημο video «Faszination on the Nurburgring- The RUF CTR Yellowbird» (που παραθέτουμε εδώ, για την περίπτωση που δεν το έχετε δει) είναι πολλές μια και σύμφωνα με τα λεγόμενα του παρουσιαστή, το αυτοκίνητο που έχει τώρα στα χέρια, είναι το πρώτο από τα 29 της συνολικής παραγωγής. Εκτός της απίθανης απόδοσης στην πίστα του Nurburgring, το Yellowbird έχει γράψει κι άλλες χρυσές σελίδες στην ιστορία της RUF. Δεν είναι μόνο το video με τον ταχύτατο γύρο στο ‘ring όπου σε κάθε στροφή σχεδόν το αυτοκίνητο πηγαίνει με το πλάι.

Advertisement
Advertisement

Είναι και η μέγιστη ταχύτητα που του έδωσε τη μεγάλη διάκριση ανάμεσα σε ανταγωνιστικές προτάσεις εκείνης της εποχής, από το περιοδικό Road & Track στις ΗΠΑ, όπου η CTR σημείωσε μέγιστη ταχύτητα 211 μίλια/ ώρα (340 χλμ./ώρα). Η ισχύς προήλθε από ένα twin-turbo boxer 6κύλινδρο 3,4 λίτρων ο οποίος απέδιδε 463 ίππους. Το κιβώτιο, ένα από τα κατασκευάσματα- προσθήκες της RUF, ήταν ένα πεντατάχυτο χειροκίνητο (η εργοστασιακή πρόταση της Porsche τότε, ήταν 4άρι χειροκίνητο) με την πρώτη κάτω αριστερά (dogleg). Από τα ξεχωριστά στοιχεία του αυτοκινήτου, ήταν και ο ρυθμιστής της κατανομής των φρένων στο ταμπλό, κάτι που ήρθε απευθείας από τους αγώνες αυτοκινήτων και για πρώτη φορά το βλέπαμε σε αυτοκίνητο παραγωγής- έστω και «βελτιωμένο».

Διαβάστε ακόμα:
Ηλεκτρικές οι νέες Porsche 718 Boxster και Cayman;
Ποιος V10 ακούγεται καλύτερα;
Η Porsche 356 της Emory έχει ενδιαφέρον