Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το νέο Fiat Panda θα φτιάχνεται στη Σερβία

Ελλάδα 9:34
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το νέο Fiat Panda θα φτιάχνεται στη Σερβία

ΝΕΑ

Το νέο Fiat Panda θα φτιάχνεται στη Σερβία

ΝΕΑ

Όπως είναι ήδη γνωστό, το καινούργιο Fiat Panda θα είναι αμιγώς ηλεκτρικό και θα παρουσιαστεί εντός του 2024. Όμως, ακόμα δεν έχει οριστεί που θα κατασκευάζεται.

Advertisement
Advertisement

Η Fiat έχει μπει σε τροχιά ανάπτυξης χάρη στην ηλεκτροκίνηση και υπό το επιχειρηματικό σχήμα του Ομίλου Stellantis.

Εκτός από την αναβίωση ιστορικών μοντέλων της αυτό που έχει σημασία είναι η συνέχιση της παραγωγής και των υπαρχόντων στη μικρή γκάμα της.

Το Panda είναι ένα εξ αυτών. Το όχημα πόλης με την υπερσαραντάχρονη εμπορική παρουσία του στην αγορά (ως τώρα) θα συνεχίζει να υπάρχει ως αμιγώς ηλεκτροκίνητο.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, το νέο μοντέλο θα βασίζεται στην καινούργια πλατφόρμα «Smart Car» την οποία έχει δημιουργήσει η Stellantis και η οποία χρησιμοποιήθηκε ήδη στο νέο Citroen e-C3. Η αισθητική του αναμένεται να θυμίζει αυτή του πρωτότυπου Centoventi (φωτογραφίες).

Ο τόπος παραγωγής του καινούργιου Fiat Panda δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμα, τουλάχιστον δεν γνωρίζουμε εάν θα είναι μόνο σε μία χώρα. Ως τώρα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο Pomigliano d’Arco το οποίο έχει η ιταλική εταιρεία κοντά στη Νάπολη.

Advertisement

Βάσει δημοσιεύματος στην Automotive News Europe, πρόσφατα ο Αλεξάνταρ Βούτσικ, ο Πρόεδρος της Σερβίας, έδωσε μια νέα προοπτική σε αυτόν το τομέα.

Advertisement

Έπειτα από την πρόσφατη συνάντησή του με την Τζόρτζια Μελόνι, την Ιταλίδα Πρωθυπουργό, ο Βούτσικ δήλωσε ότι το νέο Panda θα μπορούσε να αυξήσει το ποσό των εμπορικών συναλλαγών μεταξύ των δύο χωρών το οποίο τώρα είναι περίπου στα 4,6 δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως.

Ο Σέρβος Πρόεδρος δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες αλλά εξέφρασε την επιθυμία να κατασκευάζεται η καινούργια γενιά του Panda στο εργοστάσιο της Fiat στο Kragujevac (κεντρικά της χώρας).

Advertisement

Πάντως, αυτή η προοπτική είναι δύσκολο να υπάρξει καθώς τα συνδικάτα των Ιταλών εργαζομένων έχουν αντιταχθεί στην πιθανότητα να φύγει η παραγωγική διαδικασία από το Pomigliano d’Arco.

Επίσης, στα τέλη Νοεμβρίου, ο Κάρλος Ταβάρες, o Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Stellantis, επισκέφτηκε το ιταλικό εργοστάσιο και διαβεβαίωσε τους εργαζόμενους ότι η παραγωγική μονάδα θα συνεχίσει να υπάρχει και ότι το Panda θα κατασκευάζεται εκεί τουλάχιστον ως το 2026.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Όλα όσα γνωρίζουμε για το νέο Fiat Panda
Fiat Panda για… πάντα
Το νέο Fiat των 15.000 ευρώ ετοιμάζεται