Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Toyota: Τιμά το ένδοξο παρελθόν με δύο «καυτές» συλλεκτικές εκδόσεις

Ελλάδα 4:52
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Toyota: Τιμά το ένδοξο παρελθόν με δύο «καυτές» συλλεκτικές εκδόσεις

ΝΕΑ

Toyota: Τιμά το ένδοξο παρελθόν με δύο «καυτές» συλλεκτικές εκδόσεις

ΝΕΑ

Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία μπαίνει στη μηχανή του χρόνου και φέρνει το 2024 δύο σπορ εκδόσεις, βγαλμένες από λαμπρές σελίδες ιστορίας.

Advertisement
Advertisement

Τα Toyota GR Supra και GR86 Truneo Edition, δεν είναι απλά δύο νέες σπορ εκδόσεις, που γεμίζουν τη γκάμα της φίρμας.

Είναι ένας διπλός φόρος τιμής, στα εμβληματικά μοντέλα των δεκαετιών του ’80 και του ’90, του εμβληματικού Supra Mk4 και του ΑΕ86, που άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του ως drift car.

GR SUPRA

Advertisement
Advertisement

Η Toyota λέει ότι θα κατασκευάσει μόλις 900 αυτοκίνητα της Supra 45th Anniversary Edition –μισά σε πορτοκαλί Mikan και άλλα μισά σε λευκό Absolute Zero- και παρόλο που η εταιρεία δεν το παραδέχεται, οι σχεδιαστές πιθανότατα κοίταξαν το Supra του αδικοχαμένου Πολ Γουόκερ, από το The Fast And The Furious, για έμπνευση.

Οι λιγοστοί πελάτες, μπορούν να επιλέξουν το GR Supra είτε με το αυτόματο κιβώτιο οκτώ σχέσεων, είτε με το χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων. Ο υπερτροφοδοτούμενος εξακύλινδρος κινητήρας 3,0 λίτρων, εξακολουθεί να είναι κομμένος και ραμμ΄πενος για ένα τέτοιο αυτοκίνητο, με 382 ίππους.

Advertisement

GR86 Trueno

Advertisement

Το Toyota GR86 Trueno Edition γυρίζει πίσω στο 1984 με μια ασπρόμαυρη, δίχρωμη εμφάνιση που τιμά το αρχικό Sprinter Trueno ή AE86.

Έρχεται με νέες ζάντες 18 ιντσών, σήματα “Trueno” στον μπροστινό και πίσω προφυλακτήρα και ένα μαύρο ματ πακέτο γραφικών στα πάνελ των θυρών, για να ταιριάζει με το μαύρο ματ καπό του.

Εφοδιάζεται με το ίδιο κινητήριο σύνολο, αλλά σε αντίθεση με το Supra, το GR86 όντως λαμβάνει κάποιες βελτιώσεις απόδοσης.

Advertisement

Το Performance Pack κάνει το ντεμπούτο του για το 2024 στην κορυφή της Trueno Edition και προσθέτει αναβαθμισμένους αποσβεστήρες Sachs και φρένα Brembo.

Το Performance Pack είναι στάνταρ στην έκδοση Trueno, αλλά οι κάτοχοι μοντέλων GR86 του 2022 και του 2023 μπορούν επίσης να τοποθετήσουν εκ των υστέρων την επιλογή στα αυτοκίνητά τους.

Όπως και το GR Supra, το GR86 Trueno θα παραχθεί στο συμβολικό αριθμό των 860 αυτοκινήτων και υα λανσαριστεί μέσα στον επόμενο χειμώνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πόσο πιο «αλήτικη» μπορεί να γίνει η Toyota; (+video)
Toyota: Χειροκίνητα κιβώτια στην επόμενη γενιά ηλεκτρικών
Επίσημο: Η Toyota ετοιμάζει ηλεκτρικό GR, που δοκιμάζει ο… Τογιόντα