Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Επίσημο: Η Toyota ετοιμάζει ηλεκτρικό GR, που δοκιμάζει ο… Τογιόντα

Ελλάδα 10:20
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Επίσημο: Η Toyota ετοιμάζει ηλεκτρικό GR, που δοκιμάζει ο… Τογιόντα

ΝΕΑ

Επίσημο: Η Toyota ετοιμάζει ηλεκτρικό GR, που δοκιμάζει ο… Τογιόντα

ΝΕΑ

H Toyota εργάζεται πυρετωδώς για την επόμενη γενιά ηλεκτρικών επιβατικών αυτοκινήτων, αλλά στο… βάθος τσιτώνει τα γκάζια!

Advertisement
Advertisement

Στον πρόσφατο αγώνα των 24 ωρών του Le Mans, η Toyota διέπρεψε, κατακτώντας τη 2η θέση πίσω από τη Ferrari.

Στο περιθώριο του θρυλικού αγώνα, έγινε και μια σημαντική αποκάλυψη, με αφορμή κάποιες συζητήσεις των δημοσιογράφων, με τον πρόεδρος της ιαπωνικός αυτοκινητοβιομηχανίας, Ακίο Τογιόντα.

Μία από τις βασικές προτεραιότητες της Toyota, πέραν των συμβατικών μοντέλων, είναι η ανάπτυξη και η εξέλιξη ενός BEV -στα πρότυπα GR– sports car, που θα είναι τόσο fun to drive, όσο ένας παραδοσιακός εκπρόσωπος του είδους, με κινητήρα εσωτερική καύσης.

Advertisement
Advertisement

Ε, λοιπόν, η Toyota Gazoo Racing εργάζεται πάνω σ’ αυτό το project και αυτός που δοκιμάζει το συγκεκριμένο πρωτότυπο, δεν είναι άλλος από τον πρόεδρο της εταιρείας, Ακίο Τογιόντα!

Με παρατσούκλι «Master Driver», ο Τογιόντα εξήγησε: «Το σημαντικός δεν είναι τι σύστημα μετάδοσης κίνησης έχει το αυτοκίνητο, αλλά πόσο διασκεδαστικό είναι να οδηγείς, ανεξάρτητα από αυτό. Είχα πραγματικά την ευκαιρία να δοκιμάσω ένα BEV GR που εργαζόμαστε πρόσφατα. Δεν ξέρω αν αυτό το αυτοκίνητο θα βγει ακόμα στην αγορά, αλλά η πρώτη προτεραιότητα για την κατασκευή αυτού του είδους των αυτοκινήτων είναι ότι πρέπει να είναι διασκεδαστικά στην οδήγηση, ανεξάρτητα από το σύστημα μετάδοσης κίνησης που χρησιμοποιούν».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
24 Ώρες του Le Mans: Ferrari εναντίον Toyota (+video)
H Toyota εξελίσσει τις μπαταρίες του μέλλοντος
Δοκιμή: Toyota GR Yaris