Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Toyota: Τα ηλεκτρικά δεν θα κυριαρχήσουν

Ελλάδα 13:57
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Toyota: Τα ηλεκτρικά δεν θα κυριαρχήσουν

ΝΕΑ

Toyota: Τα ηλεκτρικά δεν θα κυριαρχήσουν

ΝΕΑ

Ο πρόεδρος της Toyota εξέφρασε και πάλι την πεποίθηση ότι η ηλεκτροκίνηση δεν αποτελεί μονόδρομο για το μέλλον.

Advertisement
Advertisement

Ο Akio Toyoda, πρόεδρος της Toyota, εξέφρασε πρόσφατα την πεποίθησή του ότι τα ηλεκτρικά οχήματα θα κατακτήσουν μόνο το 30% της παγκόσμιας αγοράς αυτοκινήτων.

Αυτή η προοπτική, που μοιράστηκε σε μια επιχειρηματική εκδήλωση, αντανακλά την επιφυλακτική προσέγγιση της Toyota στην υιοθέτηση των EV, προκαλώντας συζητήσεις σχετικά με τη δέσμευση της εταιρείας σε εναλλακτικά συστήματα κίνησης.

Ο Toyoda τόνισε ότι, ανεξάρτητα από τις εξελίξεις στα ηλεκτρικά οχήματα με μπαταρία, βλέπει τα υβριδικά, τα ηλεκτρικά οχήματα με κυψέλες καυσίμου και τα οχήματα με κινητήρα καύσης υδρογόνου να αποτελούν την πλειοψηφία, αποτελώντας το 70% της μελλοντικής αγοράς αυτοκινήτων.

Advertisement
Advertisement

Ο ίδιος απέδωσε στην ολοκληρωμένη γκάμα προϊόντων της Toyota την εξυπηρέτηση διαφόρων δρόμων, υποστηρίζοντας ότι η αγορά και οι πελάτες, και όχι οι κανονιστικές διατάξεις ή η πολιτική επιρροή, θα πρέπει να καθορίζουν την τεχνολογία της αυτοκίνησης.

Ο πρόεδρος εξέφρασε τις ανησυχίες του για την παγκόσμια πρόσβαση στην ηλεκτρική ενέργεια, δηλώνοντας ότι περίπου ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι δεν την έχουν, αν και οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για χαμηλότερο ποσοστό. Υποστήριξε ότι μια μόνο επιλογή αμιγώς ηλεκτρικών δεν θα αρκούσε για να παρέχει μετακινήσεις για όλους.

Ο Toyoda διατύπωσε την αποστολή της Toyota ως μείωση των εκπομπών CO2 και όχι ως απόλυτη στροφή σε ηλεκτρικά οχήματα ή οχήματα κυψελών καυσίμου.

Advertisement

Παρά τις επικρίσεις από περιβαλλοντικούς ακτιβιστές και επενδυτές σχετικά με τη σχετικά αργή υιοθέτηση των ηλεκτρικών από την Toyota, ο Toyoda παρέμεινε σταθερός στην πεποίθησή του ότι τα μέσα ενημέρωσης δεν έχουν εξηγήσει επαρκώς γιατί η τεχνολογία EV θεωρείται ως η κυρίαρχη λύση.

Advertisement

Ενώ αναγνώρισε τις πιθανές περιβαλλοντικές επιπτώσεις της παραγωγής EV, έθεσε επίσης ερωτήματα σχετικά με την ενεργειακή ένταση της παραγωγής υδρογόνου και συνθετικών καυσίμων.

Οι έρευνες δείχνουν ότι η ευρεία υιοθέτηση του υδρογόνου και των συνθετικών καυσίμων στα επιβατικά οχήματα θα μπορούσε να επιβαρύνει τις απαιτήσεις σε ηλεκτρική ενέργεια, στηριζόμενη ενδεχομένως σε ρυπογόνες πηγές παραγωγής ενέργειας.

Ωστόσο, οι υποστηρικτές υποστηρίζουν ότι αυτά τα καύσιμα πρέπει να διατηρηθούν για βιομηχανίες που είναι δύσκολο να ηλεκτροδοτηθούν, όπως τα φορτηγά μεγάλων αποστάσεων και η αεροναυπηγική.

Advertisement

Η εταιρεία πάντως συνεχίζει να επενδύει σε ποικίλες τεχνολογίες μετάδοσης κίνησης, διατηρώντας μια ισορροπημένη προσέγγιση στις εναλλακτικές μεθόδους πρόωσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η Toyota στην κορυφή της ελληνικής αγοράς αυτοκινήτου και το 2023
Μικρά και φθηνά ηλεκτρικά: Τα κουκιά δεν βγαίνουν
Tο θρυλικό Toyota 2000GT επιστρέφει