Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Tο θρυλικό Toyota 2000GT επιστρέφει

Ελλάδα 13:09
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Tο θρυλικό Toyota 2000GT επιστρέφει

ΝΕΑ

Tο θρυλικό Toyota 2000GT επιστρέφει

ΝΕΑ

Το ιαπωνικό κουπέ επιστρέφει ως ρέπλικα με έναν καινούριο κινητήρα και θυμίζει όσο ποτέ άλλοτε το εργοστασιακό.

Advertisement
Advertisement

Το Toyota 2000GT είναι ένα από τα πιο εμβληματικά μοντέλα στην ιστορία της εταιρείας και το ακριβότερο με τα σήματά της που έχει πωληθεί ποτέ. Η αξία του έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο, όντας ακόμα ποθητό από πολλούς θαυμαστές.

Τώρα, η ιαπωνική αντιπροσωπεία Rocky Auto, γνωστή για την κατασκευή και σχεδίαση διαφόρων ρεπλικών, επαναφέρει στη ζωή το 2000GT με κάμπριο αμάξωμα, ανακοινώνοντας συνάμα έναν νέο βενζινοκινητήρα χωρητικότητας 2,0 λίτρων.

Advertisement
Advertisement

Ο νέος κινητήρας είναι 6κύλινδρος εν σειρά, άγνωστης προελεύσεως. Τα χαρακτηριστικά αυτής της ρέπλικας το κάνουν ό,τι πιο κοντινό υπάρχει στο εργοστασιακό.

Μάλιστα, οι πινακίδες του θα έχουν πενταψήφιο αριθμό, κάτι που στην Ιαπωνία παραπέμπει απευθείας σε αυτοκίνητα με κινητήρες των 2.000 κ.εκ. και κάτω. Αυτό θα κάνει τη συγκεκριμένη ρέπλικα να πείθει ακόμα περισσότερο, σαν να ήταν το εργοστασιακό μοντέλο.

Η Toyota ποτέ δεν έβγαλε στην παραγωγή έκδοση κάμπριο για το 2000GT, παρά την τεράστια δημοφιλία του τροποποιημένου που πρωταγωνίστησε στην ταινία του Τζέιμς Μποντ το 1967, «You Only Live Twice».

Advertisement

Έτσι, η Rocky Auto άδραξε την ευκαιρία και προσφέρει πλέον μέσω της αντιπροσωπείας της το made in Japan αυτοκίνητο με ανοιχτή οροφή.

Advertisement

Αξιοσημείωτο είναι πως ό,τι μοντέλα διαθέτει η Rocky Auto δεν βασίζονται σε μοντέλα παραγωγής, αλλά έχουν τροποποιημένο σασί το οποίο κρύβεται πίσω από χειροποίητα αμαξώματα.

Το επίσημο λανσάρισμα αυτής της ρέπλικας του Toyota 2000GT έχει προγραμματιστεί για την Έκθεση Αυτοκινήτου του Τόκιο εντός των επόμενων ημερών.

Και το κουπέ και το κάμπριο πρόκειται να πρωταγωνιστήσουν στην παρουσίαση και η ιαπωνική αντιπροσωπεία θα ανακοινώσει αναλυτικά τα τεχνικά χαρακτηριστικά του νέου 2λιτρου κινητήρα.

Advertisement

Από εκεί και πέρα, θα αρχίσει να αποδέχεται παραγγελίες. Η τιμή του προς το παρόν παραμένει άγνωστη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πουλήθηκε 1 από τα 84 Toyota 2000GT του 1967
Η Toyota βελτίωσε το bZ4X
Δοκιμή: Toyota Prius Plug-in Hybrid