Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Toyota, νέα επένδυση 383 εκατομμυρίων δολαρίων

Ελλάδα 14:25
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Toyota, νέα επένδυση 383 εκατομμυρίων δολαρίων

ΝΕΑ

Toyota, νέα επένδυση 383 εκατομμυρίων δολαρίων

ΝΕΑ

H Toyota προχώρησε σε ακόμα μια σημαντική επένδυση στα εργοστάσια της Αμερικής και αφορά την γραμμή παραγωγής νέων μηχανικών συνόλων.

Advertisement
Advertisement

Αναλυτικότερα, θα επενδυθούν 383 εκατομμύρια δολάρια σε εγκαταστάσεις παραγωγής των ΗΠΑ για την κατασκευή τετρακύλινδρων κινητήρων, οι οποίοι θα χρησιμοποιηθούν τόσο σε μοντέλα με θερμικούς κινητήρες όσο και σε υβριδικά αυτοκίνητα.

Τα χρήματα θα μοιραστούν σε τέσσερα εργοστάσια και η καθεμιά θα τα επενδύσει για συγκεκριμένους σκοπούς. Το εργοστάσιο στην Alabama θα λάβει το μεγαλύτερο μέρος της επένδυσης, 222 εκατομμύρια δολάρια, δημιουργώντας τη γραμμή παραγωγής του νέου 4κύλινδρου κινητήρα. Το εν λόγω εργοστάσιο έχει την ικανότητα να κατασκευάζει 900.000 κινητήρες ετησίως, ενώ με την παραπάνω επένδυση η εταιρεία θα μπορεί να κατασκευάσει και να αποθηκεύσει περισσότερους κινητήρες. Στο Missouri θα επενδυθούν 109 εκατομμύρια δολάρια για την παροχή νέου εξοπλισμού, ώστε να κατασκευάζονται εξαρτήματα του νέου κινητήρα, όπως είναι κύλινδροι και το. εργοστάσιο του Tennessee θα λάβει 36 εκατομμύρια για την δυνατότητα κατασκευής των μπλοκ του κινητήρα.

Advertisement
Advertisement

Τέλος, 16 εκατομμύρια θα τοποθετηθούν στις εγκαταστάσεις του Kentucky για επέκταση της κατασκευής των κινητήρων της ιαπωνικής φίρμας. Αξίζει να σημειωθεί ότι το τελευταίο εργοστάσιο έλαβε 461 εκατομμύρια δολάρια τον Οκτώβριο του 2021 και πλέον παράγει 600.000 μηχανικά σύνολα για την Toyota και τη Lexus.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
H τιμή της νέας Toyota GR86 στην Ελλάδα
Οδηγούμε το νέο Toyota Aygo X
Πόσο κοστίζει στην Ελλάδα το Toyota Yaris GR Sport;