Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Toyota: Μετά τους ημιαγωγούς την χτύπησε και ο κορωνοϊός

Ελλάδα 6:51
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Toyota: Μετά τους ημιαγωγούς την χτύπησε και ο κορωνοϊός

ΝΕΑ

Toyota: Μετά τους ημιαγωγούς την χτύπησε και ο κορωνοϊός

ΝΕΑ

Σαν να μην έφταναν τα προβλήματα από την έλλειψη μικροτσίπ, η Toyota καλείται να αντιμετωπίσει έναν ακόμα πονοκέφαλο.

Advertisement
Advertisement

Δυσμενής είναι για ακόμη μια φορά η θέση που βρίσκεται η Toyota εξαιτίας της έλλειψης ημιαγωγών, η οποία δυσχεραίνει τη διαδικασία παραγωγής καινούριων αυτοκινήτων.

Η ιαπωνική εταιρεία αναγνωρίζει τη δυσκολία του να «πιάσει» τον ετήσιο –για το έτος 2022 –  στόχο της κατασκευής 9 εκατ. οχημάτων, με το πρώτο καμπανάκι να έχει ήδη χτυπήσει.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των διοικούντων της, η παραγωγή του Φεβρουαρίου θα περιοριστεί σε 700.000 μονάδες παγκοσμίως. Το συγκεκριμένο νούμερο είναι αυξημένο συγκριτικά με αυτό του αντίστοιχου μήνα του 2021, αλλά αποκλίνει κατά περίπου 150.000 μονάδες από τις αρχικές προβλέψεις της Toyota για τον Φεβρουάριο του 2022.

Advertisement
Advertisement

Η εταιρεία προετοιμάζεται για τη λήψη επίπονων αποφάσεων και συγκεκριμένα για την αναστολή της λειτουργίας 8 εργοστασίων, μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Η Toyota παρακολουθεί με μεγάλη αγωνία τις εξελίξεις στον κλάδο της παραγωγής ημιαγωγών και ευελπιστεί πως θα δικαιωθούν οι προβλέψεις μιας μερίδας αναλυτών περί της επίλυσης του προβλήματος στα τέλη του τρέχοντος έτους.

Advertisement

Δεν έφταναν τα τσιπ, εμφανίστηκαν και κρούσματα

Την ίδια ώρα που ο κατασκευαστής «μάχεται» για να εξέλθει από το αδιέξοδο, η εμφάνιση κάποιων κρουσμάτων σε παραγωγική μονάδα της, προσθέτουν στην Toyota έναν ακόμα πονοκέφαλο.

Advertisement

Με επίσημη ανακοίνωσή της, η μάρκα ανακοινώνει το προσωρινό «λουκέτο» στη γραμμή συναρμολόγησης Tsutsumi στον νομό Aichi της κεντρικής Ιαπωνίας, μιας και 14 εργαζόμενοί της διαγνώστηκαν θετικοί στην Covid-19.

Η αναστολή λειτουργίας θα επιφέρει μείωση της παραγωγής κατά 1.500 μονάδες, και θα αφορά τα μοντέλα Camry και Corolla Sports.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δείτε ένα Toyota GR Yaris να τραβάει μια Porsche 911 από χαντάκι (+video)
Η Toyota αποκαλύπτει το Rally1 GR Yaris για το WRC (+video)
Rally Dakar 2022: Κυρίαρχος ο Al-Attiyah της Toyota