Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Toyota Hilux: Κατακτητής (video)

Ελλάδα 21:17
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Toyota Hilux: Κατακτητής (video)

ΝΕΑ

Toyota Hilux: Κατακτητής (video)

ΝΕΑ

Με αποδοτικά diesel μοτέρ και ψηφιοποιημένο εσωτερικό το Toyota Hilux κραδαίνει τα «όπλα» του απέναντι στον ανταγωνισμό.

Advertisement
Advertisement

Αν υπάρχει μια κατηγορία που διαθέτει πιστούς, αμετανόητους και σκληροπυρηνικούς οπαδούς, αυτή δεν είναι άλλη από τα pick-up. Ευρεία απήχηση γνωρίζουν φυσικά και στη χώρα μας, αλλά η κύρια οπαδική βάση εντοπίζεται σε χώρες όπως οι ΗΠΑ, η Αυστραλία και η Αργεντινή.

Ford F-150, RAM Pickup, Chevrolet Silverado και Nissan Navara είναι μόλις μερικοί εκπρόσωποι της λίστας. Από την τελευταία, βέβαια, είναι αδύνατο να απουσιάζει και το Toyota Hilux, που πριν από μερικούς μήνες, αφού υποβλήθηκε σε φρεσκάρισμα, έφτασε και στη χώρα μας.

Advertisement
Advertisement

Η μεγαλύτερη αλλαγή εντοπίζεται κάτω από το γεροδεμένο καπό του ιαπωνικού ημιφορτηγού, εκεί που στην κορυφαία έκδοση δεσπόζει ένας diesel 2.800 κ.εκ. ο οποίος πλέον παράγει 204 άλογα και 500 Nm ροπής. Για να επιταχύνει στα πρώτα 100 χλμ./ώρα χρειάζεται 10,7 δλ., όταν η τελική του περιορίζεται στα 175 χλμ./ώρα.

Φυσικά υπάρχει και ο πιο «πολιτισμένος» πετρελαιοκινητήρας 2.400 κ.εκ. απόδοσης 150 PS/400 Nm που ολοκληρώνει το «σπριντ» 0-100 σε 13,2 δλ. για να «τερματίσει» στη συνέχεια στα 170 χλμ.

Advertisement

Αμφότερα τα μοτέρ συνεργάζονται είτε με 6άρι μηχανικό, είτε με αυτόματο ισάριθμων σχέσεων, που στέλνουν την κίνηση και στους τέσσερις τροχούς (4×4), εξαιρουμένης της βασικής, πισωκίνητης έκδοσης.

Το Hilux 8ης γενιάς προσφέρεται σε τρεις εκδόσεις αμαξώματος: Τη διθέσια Single Cab, την τετραθέσια Extra Cab και την πενταθέσια Double Cab.

Advertisement

Οι μηχανικοί της Toyota βελτιστοποίησαν την οδική συμπεριφορά του μοντέλου χάρη σε κάποιες επεμβάσεις στην ανάρτηση που αφορούν τη διαδρομή των αμορτισέρ και τη ρύθμιση για τις σούστες.

Το εκδρομικό ταλέντο του σκληροτράχηλου pick-up, κάτω από τις πιο αντίξοες συνθήκες, ενισχύουν και τα συστήματα Hill Assist Control (υποβοήθηση εκκίνησης σε ανηφόρα) και Active Traction Control (A-TCR). Το τελευταίο εντοπίζει την απώλεια πρόσφυσης σε έναν ή περισσότερους τροχούς και αυτόματα στέλνει τη ροπή στον τροχό με την καλύτερη πρόσφυση.

Advertisement

Εντός της καμπίνας, οι πλουσιότερες εκδόσεις εφοδιάζονται με οθόνη αφής 8,0” (συμβατή με συσκευές Apple και Android) για το σύστημα πολυμέσων Toyota Touch, έγχρωμη οθόνη διαγωνίου 4,2” στον πίνακα οργάνων, θύρα USB, κάμερα οπισθοπορείας και ηχοσύστημα 6 ηχείων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Toyota: «Είναι πολύ νωρίς για τα ηλεκτρικά»
Τιμή-ρεκόρ για την Toyota Supra του «Fast And Furious» (+video)
Το Toyota Hilux σε «ελεύθερη πτώση» (+video)