Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το Toyota Hilux σε «ελεύθερη πτώση» (+video)

Ελλάδα 3:21
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το Toyota Hilux σε «ελεύθερη πτώση» (+video)

ΝΕΑ

Το Toyota Hilux σε «ελεύθερη πτώση» (+video)

ΝΕΑ

Πόσο σκληροτράχηλο μπορεί να είναι ένα Toyota Hilux, ακόμα και μετά από πτώση ύψους 3.000 μέτρων;

Advertisement
Advertisement

Για πολλούς το ιαπωνικό pick up θεωρήθηκε ως ένα «αθάνατο» μοντέλο, ιδίως μετά τις ιδιαίτερες δοκιμές πρόσκρουσης που υπεβλήθη πριν από αρκετά χρόνια από τους πρωταγωνιστές της δημοφιλούς σειράς «Top Gear», όταν το έριξαν από ύψος 61 μέτρων.

Εν έτει 2021, οι υπεύθυνοι του διαδικτυακού τηλεοπτικού καναλιού WhistlinDiesel αποφάσισαν να το προχωρήσουν ακόμα πιο πέρα. Τι έκαναν; Πολύ απλά, με τη βοήθεια ενός ελικοπτέρου το μετέφεραν σε πρώτη φάση σε υψόμετρο 152 μέτρων, με το αποτέλεσμα να είναι το αναμενόμενο. Το εμπρός μέρος του Hilux χτυπά με ορμή το έδαφος, κάτι που δεν χαροποίησε τους ανθρώπους του εγχειρήματος, οι οποίοι είχαν υπολογίσει μία εντελώς διαφορετική προσέγγιση, πιθανότατα μία «προσγείωση» με την κοιλιά.

Advertisement
Advertisement

Πάντως δεν έδειξαν να πτοούνται, καθώς συνέχισαν την προσπάθειά τους που είχε σαν στόχο την πτώση του Hilux από ύψος 10.000 ποδιών ή 3.048 μέτρων. Με ότι ρίσκο και να είχε η προσπάθειά τους, κατάφεραν να σηκώσουν το αυτοκίνητο στο επιθυμητό ύψος και να το αφήσουν να πετάξει για περίπου 30 δευτερόλεπτα. Όπως θα διαπιστώσετε και εσείς στο παρακάτω βίντεο, η πρόσκρουση από τέτοιο ύψος ήταν τρομακτική και συνοδεύτηκε από μία άμορφη μάζα σιδερικών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Car Legends: Και τα επτά ήταν υπέροχα!
Ποια είναι τα… αγροτικά που επιλέγουν οι Έλληνες;
Ποια είναι τα best-seller pick-up σε Ελλάδα και Ευρώπη;

Advertisement