Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Toyota Highlander: Υβριδικό και επταθέσιο έρχεται στην Ευρώπη (+video)

Ελλάδα 10:39
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Toyota Highlander: Υβριδικό και επταθέσιο έρχεται στην Ευρώπη (+video)

ΝΕΑ

Toyota Highlander: Υβριδικό και επταθέσιο έρχεται στην Ευρώπη (+video)

ΝΕΑ

Το νέο Highlander , θα τοποθετηθεί πάνω από το RAV4 στην γκάμα μοντέλων της εταιρείας και θα είναι διαθέσιμο αποκλειστικά με τον υβριδικό κινητήρα 4ης γενιάς.

Advertisement
Advertisement

Η Toyota παρουσιάζει για πρώτη φορά το επταθέσιο μοντέλο Highlander στη Δυτική Ευρώπη.

Η καρδιά του επταθέσιου SUV είναι ένας 2500 κ.εκ. βενζινοκινητήρας με ηλεκτρικούς κινητήρες εμπρός και πίσω και μπαταρία νικελίου τοποθετημένη κάτω από τη δεύτερη σειρά καθισμάτων. Η συνδυασμένη απόδοση του υβριδικού κινητήρα του Highlander αποδίδει 248 ίππους. Το 0-100 έρχεται σε 8,3 δευτερόλεπτα και τελική ταχύτητα 180 χλμ. Η Toyota ισχυρίζεται ότι το νέο SUV της μπορεί επίσης να κινηθεί με ταχύτητα έως και 125 χλμ σε ηλεκτρική λειτουργία.

Advertisement
Advertisement

Το Highlander διαθέτει προεπιλεγμένα προγράμματα οδήγησης με λειτουργίες: Eco, Normal, Sport και Trail, ενώ και τα τέσσερα (μαζί με την ηλεκτροκίνηση) παραμένουν επιλέξιμα ακόμη και όταν το όχημα κινείται. Η Toyota έχει βελτιώσει το κιβώτιο CVT, υποστηρίζοντας ότι η νέα σχέση μετάδοσης βελτιστοποιείται για μέγιστη απόδοση καυσίμου και χάρη στην επεξεργασία της επιφάνειας των οδοντωτών τροχών του ιμάντα μετάδοσης, προσφέρει μειωμένο θόρυβο λειτουργίας, καθιστώντας το πιο αθόρυβο από ποτέ.

Μιλώντας για ησυχία, το μεγάλο Toyota διαθέτει επίσης ακουστικό παρμπρίζ και μπροστινά τζάμια, καθώς και εκτεταμένη ηχομόνωση στις καμάρες των τροχών και το χώρο φόρτωσης, μαζί με την οροφή, το ταμπλό και το δάπεδο.

Advertisement

Όλα τα επίπεδα εξοπλισμού διαθέτουν Smart Entry, προβολείς LED, κλιματισμό τριών ζωνών, θερμαινόμενα καθίσματα και ασύρματη φόρτιση τηλεφώνου. Η νέα έκδοση του επταθέσιου SUV της Toyota διαθέτει επίσης ψηφιακή οθόνη 7 ιντσών στο ταμπλό οργάνων, σύστημα ψυχαγωγίας οκτώ ιντσών και τα συστήματα υποστήριξης οδηγού Toyota Safety Sense.

Στα μεγαλύτερα επίπεδα εξοπλισμού θα έχετε προβολείς LED, αλουμινίου 20 ιντσών, ηλεκτρική πίσω πόρτα, μπλε εσωτερικό φωτισμό περιβάλλοντος και πολλά άλλα. Οι επιλογές περιλαμβάνουν μια πανοραμική ηλιοροφή, και σύστημα ψυχαγωγίας 12,3 ιντσών με δορυφορική πλοήγηση και ένα σύστημα ήχου premium 11-ηχείων από την JBL.

Advertisement

Δείτε ΟΛΕΣ τις τελευταίες ειδήσεις τη στιγμή που συμβαίνουν στο newsauto

Διαβάστε επίσης:

Αυτό είναι το νέο Toyota Highlander για την Ευρώπη

Toyota Highlander στη Νέα Υόρκη

Toyota: 12 νέα μοντέλα μέσα στην επόμενη τριετία

Advertisement