ΝΕΑ

Toyota Highlander στη Νέα Υόρκη

Ελλάδα 15:09
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Toyota Highlander στη Νέα Υόρκη

ΝΕΑ

Toyota Highlander στη Νέα Υόρκη

ΝΕΑ

Το νέο Highlander είναι το SUV της Toyota που δανείζεται σχεδιαστική φόρμα από το RAV 4 αλλά είναι μεγαλύτερο και με νέο υβριδικό σύνολο.

Advertisement
Advertisement

 

Το νέο Highlander, έχει βελτιωμένα επίπεδα άνεσης και ασφάλειας για τους επιβάτες, ενώ η Toyota υποστηρίζει πως έχει και βελτιώσεις στους τομείς που έχουν να κάνουν με την ποιότητα της συναρμολόγησης. Το μοντέλο που έκανε ντεμπούτο στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης, έχει εμφανείς επιρροές αισθητικά από το μικρότερό του RAV 4 και θα αρχίσει να διατίθεται στις αγορές των ΗΠΑ από τον ερχόμενο Δεκέμβριο.

Advertisement
Advertisement

Η πλατφόρμα πάνω στην οποία βασίζεται το νέο Highlander, είναι η TNGA-K (Toyota New Global Architecture) και στόχος της Toyota ήταν να δημιουργήσει ένα SUV μοντέλο που θα ξεχωρίζει για την πολύ καλή εικόνα του σε ότι έχει να κάνει με την άνεση των επιβατών. Σε μια κατηγορία που έχει στο στόχαστρο τις οικογένειες, το νέο Highlander εμφανίζεται με βελτιωμένη αεροδυναμική, εκτός της εμφάνισης που γίνεται πιο οικεία λόγω της μεγαλύτερης «συγγένειας» που έχει με το μικρότερο αλλά ιδιαίτερα δημοφιλές, RAV 4.

Advertisement

Είναι η τέταρτη γενιά του μοντέλου, η οποία έχει μεγαλώσει κατά 60 χιλιοστά σε σχέση με το προκάτοχο μοντέλο και μπορεί να φιλοξενήσει έως και 8 επιβάτες. Ακόμα και στις εκδόσεις με τις 8 θέσεις, το Highlander διαθέτει χώρο 456 λίτρων για τις αποσκευές. Με όλες τις θέσεις των επιβατών αναδιπλωμένες, ο χώρος φόρτωσης είναι 2.075 λίτρων και μπορεί να εξυπηρετήσει προφανώς ακόμα και ανάγκες μετακόμισης. Σε ότι αφορά τον κινητήρα του νέου μοντέλου, η Toyota έχει επιλέξει να τοποθετήσει ένα νέο υβριδικό σύνολο απόδοσης 240 ίππων με ιδιαίτερα χαμηλή κατανάλωση (6,9 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα) ενώ αργότερα, δεν αποκλείεται να δούμε τη δυνατότερη έκδοση του μοντέλου με τον V6 κινητήρα που αποδίδει 306 ίππους (με μέση κατανάλωση 8,4 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα).

Advertisement