Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Toyota GR Yaris με 8άρι αυτόματο

Ελλάδα 13:08
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Toyota GR Yaris με 8άρι αυτόματο

ΝΕΑ

Toyota GR Yaris με 8άρι αυτόματο

ΝΕΑ

Η Toyota δοκιμάζει μια νέα έκδοση του GR Yaris το οποίο θα συνδυάζει τις επιδόσεις και την απόδοση του εξαιρετικού turbo τρικύλινδρου κινητήρα, με ένα νέο αυτόματο κιβώτιο οκτώ ταχυτήτων.

Advertisement
Advertisement

Τα χειροκίνητα κιβώτια ταχυτήτων είναι παραδοσιακά αυτά που προτιμώνται από τους petrolheads αλλά τελευταία, όλο και περισσότεροι «υποκύπτουν» στα αυτόματα.

Η Toyota έχει εξελίξει ένα ολοκαίνουργιο αυτόματο κιβώτιο οκτώ σχέσεων για το GR Yaris και στην παρούσα φάση το δοκιμάζει εκτενώς. Το πρωτότυπο των δοκιμών, αναφέρεται πως συμμετείχε το Toyota Gazoo Racing Rally Challenge. Η τεχνολογία του δεν είναι με διπλό συμπλέκτη αλλά βασίζεται σε πιο συμβατική λύση με μετατροπέα ροπής.

Advertisement
Advertisement

Ο στόχος των τεχνικών της Toyota για την εξέλιξη του κιβωτίου, δεν είναι αποκλειστικά η καλύτερη απόδοση σε ότι έχει να κάνει με τις επιδόσεις. Είναι μεν ταχύτατο στις χειροκίνητες αλλαγές αλλά θα πρέπει να παρουσιάζεται και ομαλό στη λειτουργία του, ενώ με τα σχετικά προγράμματα λειτουργίας, θα πρέπει να μπορεί να υποστηρίξει τη διάθεση για περιορισμό της κατανάλωσης.

Σε ότι έχει να κάνει με την εμφάνιση του αυτοκινήτου, το αυτόματο κιβώτιο έχει επιβάλλει την ύπαρξη μεγαλύτερων εισαγωγών αέρα στον εμπρός προφυλακτήρα, πίσω από τον οποίο υπάρχει και ξεχωριστό ψυγείο για την ψύξη του λιπαντικού για το κιβώτιο. Προς το παρόν το GR Yaris παραμένει με μοναδική επιλογή για τους ενδιαφερόμενους το 6άρι χειροκίνητο και ακόμα δεν υπάρχει χρονική τοποθέτηση για τη διάθεση του αυτόματου στην αγορά.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ιαπωνία: Ο μεγάλος σεισμός φρενάρει την Toyota
Πόσο κοστίζει το Toyota GR86 στην Ευρώπη;
Δοκιμή: Toyota Yaris Cross 1.5 Hybrid

 

Advertisement

 

 

 

Advertisement