Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Toyota στοχεύει σε πωλήσεις ρεκόρ το 2021

Ελλάδα 18:49
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Toyota στοχεύει σε πωλήσεις ρεκόρ το 2021

ΝΕΑ

Η Toyota στοχεύει σε πωλήσεις ρεκόρ το 2021

ΝΕΑ

Μεγάλες βλέψεις από την Toyota, η οποία επιδιώκει να πουλήσει τα περισσότερα οχήματα στην ιστορία της.

Advertisement
Advertisement

Πολύ ψηλά έχει τοποθετήσει η Toyota τον πήχη, όσον αφορά τις εμπορικές επιδόσεις της για το έτος 2021, με τους διοικούντες της εταιρείας να στοχεύουν στην πώληση 9.200.000 οχημάτων.

Το συγκεκριμένο νούμερο -εφόσον επιτευχθεί- θα συνιστά αύξηση της τάξης του 17% συγκριτικά με το περασμένο έτος, αλλά και καλύτερη ετήσια επίδοση στην ιστορία της. Επίσης, θα υπερβαίνει κατά δύο ποσοστιαίες μονάδες τον συνολικό όγκο των πωλήσεων που κατέγραψε το 2019.

Σύμφωνα με το ασιατικό Μέσο Nikkei Asia, η Toyota γνωστοποίησε τις μεγάλες προσδοκίες της στους κύριους προμηθευτές εξαρτημάτων με τους οποίους συνεργάζεται. Πολλοί, μάλιστα, έκριναν τα σχέδια της εταιρείας ιδιαίτερα φιλόδοξα, ελέω της έλλειψης ημιαγωγών η οποία συντελείται σε παγκόσμιο επίπεδο.

Advertisement
Advertisement

Ανάμεσα στους στόχους της Toyota για το τρέχον έτος είναι να κατασκευάσει σχεδόν 3,2 εκατ. αυτοκίνητα εντός Ιαπωνίας, αριθμός που μαρτυρά αύξηση 9% και 7% συγκριτικά με το 2020 και 2019 αντίστοιχα.

Σημειώνεται πως τα μεγαλεπήβολα σχέδια της Toyota απορρέουν εν πολλοίς από τη σπουδαία περυσινή επίδοση σε επίπεδο ομίλου (Toyota Motor Corporation), όταν αναδείχθηκε σε νούμερο 1 σε πωλήσεις αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο το 2020.

Advertisement

Η Toyota ανακοίνωσε ότι οι παγκόσμιες πωλήσεις της σε επίπεδο Toyota Motor Corporation μειώθηκαν κατά 11,3% (στα 9.528 εκατομμύρια οχήματα) το 2020, την ίδια ώρα που η VW σημείωσε πτώση 15,2% (στα 9,305 εκατομμύρια οχήματα).

Το ίδιο έτος, τέλος, είχε μεγάλο….  σουξέ και στο Google, μιας και αναδείχθηκε στη μάρκα με τις περισσότερες αναζητήσεις.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:

ΣΟΚ στην Τουρκία: Τα κλείνει όλα η Volkswagen

Advertisement

Πότε θα δούμε την Volkswagen e-Αστυπάλαια;

Ηλεκτρική μετατροπή για Toyota Land Cruiser 70 Series