Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η εκρηκτική Toyota GR Supra των 1.000 ίππων

Ελλάδα 7:22
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η εκρηκτική Toyota GR Supra των 1.000 ίππων

ΝΕΑ

Η εκρηκτική Toyota GR Supra των 1.000 ίππων

ΝΕΑ

Μια Toyota GR Supra από το σήμερα με τον θρυλικό κινητήρα 2JZ της κλασικής Supra είναι για πολλούς η ιδανική συνταγή και στην περίπτωση του βελτιωτικού οίκου HGK η απόλυτη βάση για την δημιουργία ενός αγωνιστικού για drift με 1.000 ίππους

Advertisement
Advertisement

Η κλασική Toyota Supra έχει κερδίσει δίκαια μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά των petrolheads τη στιγμή που ο 3λιτρος  εξακύλινδρος 2JZ κινητήρας της παραμένει έως σήμερα μια από τις πιο δημοφιλείς λύσεις για όσους βελτιωτές θέλουν να πετύχουν αποδόσεις που φθάνουν ακόμα και τετραψήφιες τιμές.

Η παρουσία στη νέα GR Supra ενός κινητήρα με την σφραγίδα της BMW όπως και ο συνδυασμός του αποκλειστικά με αυτόματο κιβώτιο είναι κάτι που δεν ενθουσίασε του φανατικούς της ιαπωνικής φιλοσοφίας και έτσι μια από τις πιο δημοφιλείς μετατροπές που γίνονται στο κουπέ μοντέλο της Toyota είναι η τοποθέτηση του 2JZ και φυσικά χειροκίνητο κιβωτίου.

toyota gr supra driftcar

Advertisement
Advertisement

Η εταιρία βελτιώσεων HGK παρουσίασε μια από τις πιο ακραίες εκφράσεις αυτής της μετατροπής με μια GR Supra αγωνιστικών προδιαγραφών για drift στην οποία ο εξακύλινδρος 2JZ έχει σκαρφαλώσει στους 1.000 ίππους. Βέβαια αυτό δεν είναι το μόνο εντυπωσιακό στοιχείο του αυτοκινήτου που έχει δεχθεί την κατάλληλη φροντίδα για την ενίσχυση κάθε πτυχής των δυναμικών χαρακτηριστικών. Μεταξύ άλλων έχει επιτευχθεί σημαντική μείωση του βάρους χάρη και στην αντικατάσταση αρκετών εξωτερικών μεταλλικών τμημάτων του αμαξώματος με άλλα από ανθρανονήματα και συνθετικά υλικά.

Αντίστοιχα αναβαθμισμένη είναι η ανάρτηση όπου εκτός από αγωνιστικού τύπου ρυθμιζόμενα αμορτισέρ έχουν αντικατασταθεί τα ψαλίδια με νέα που επιτρέπουν αφενός την πλήρη ρύθμιση της γεωμετρίας και αφετέρου έχουν αυξήσει τη μέγιστη γωνία στροφής των εμπρός τροχών, κάτι απαραίτητο για ένα αυτοκίνητο drift. Αυτό που φυσικά δεν έχει αλλάξει είναι η μεταφορά της δύναμης στους πίσω τροχούς, κάτι που στην θηριώδη Supra γίνεται μέσω σειριακού κιβωτίου με ενισχυμένο πολύδισκο συμπλέκτη.

toyota gr supra driftcar

Advertisement

Διαβάστε επίσης

Ένα Toyota GR Yaris που είναι ταχύτερο από Nissan GT-R (video)

Advertisement

Ηλεκτρική μετατροπή για Toyota Land Cruiser 70 Series

Με 260 ίππους η νέα Toyota GR Corolla

 

Advertisement