Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Toyota Corolla GR και υδρογονοκίνητες εκδόσεις στα τέλη του 2022

Ελλάδα 3:34
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Toyota Corolla GR και υδρογονοκίνητες εκδόσεις στα τέλη του 2022

ΝΕΑ

Toyota Corolla GR και υδρογονοκίνητες εκδόσεις στα τέλη του 2022

ΝΕΑ

Η Corolla GR θα κάνει επίσημο ντεμπούτο στα τέλη του 2022, ενώ η Toyota ετοιμάζει και κάποιες εκδόσεις υδρογόνου για τόσο για την Corolla, όσο και για το Prius.

Advertisement
Advertisement

Η πληροφορία κυκλοφόρησε πρόσφατα και αναπαράχθηκε από έγκυρα μέσα στο εξωτερικό, δίνοντας το στίγμα της επόμενης μέρας για την Ιαπωνική εταιρεία.

Προφανώς η αποδοχή από το κοινό και –κυρίως- οι πωλήσεις της έκδοσης GR του Yaris, έφεραν την παραδοχή πως η Toyota χρειαζόταν κάτι τέτοιο στη γκάμα της. Έτσι λοιπόν, η απόφαση για το λανσάρισμα της αντίστοιχης έκδοσης της Corolla, έρχεται σαν λογική συνέπεια.

Advertisement
Advertisement

Στα τέλη του 2022 θα δούμε την πλέον δυναμική έκδοση του δημοφιλούς μοντέλου, ενώ η Toyota θα συνεχίσει την προϊοντική της επίθεσυδρογονοκίνητες, τόσο για την Corolla, όσο και για το Prius. Η Corolla GR όπως φαίνεται θα «υιοθετεί» τον τρικύλινδρο turbo κινητήρα 1,6 λίτρων και σύστημα τετρακίνησης από την ευρωπαϊκή έκδοση του GR Yaris.

Αυτό σημαίνει πως η ισχύς θα είναι 260 ίπποι και 36,7 kgm ροπής, ενώ δεν αποκλείεται να δούμε ακόμα υψηλότερη απόδοση από τον ίδιο κινητήρα, έχοντας κάποιες τροποποιήσεις σε ζωτικά του μέρη. Για τη συγκεκριμένη περίπτωση, υπάρχουν φήμες που κάνουν λόγο για απόδοση 300 ίππων από τον ίδιο τρικύλινδρο turbo κινητήρα, που θα συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων.

Advertisement

Στο πρόσφατο δημοσίευμα που αφορά στις εκδόσεις που ετοιμάζει τώρα η Toyota, γίνεται λόγος και για άλλη έκδοση της Corolla με κινητήρα που θα χρησιμοποιεί ως καύσιμο το υδρογόνο. Όχι όμως το υδρογόνο για να τροφοδοτείται ηλεκτροκινητήρας αλλά σε συνδυασμό με κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Advertisement

Σύμφωνα με την Toyota, αυτή η επιλογή εκπέμπει σχεδόν μηδενικούς ρύπους (CO2 και NOx). Το νέο Prius αναμένεται να παρουσιαστεί και αυτό στα τέλη του 2022 και αργότερα, θα δούμε και την υδρογονοκίνητη εκδοχή του, μέσα στο 2023, όπως και η αντίστοιχη έκδοση της Corolla.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τελικά η Toyota θα μπεί δυναμικά και στην ηλεκτροκίνηση…
Θα θέλατε μια τέτοια Toyota Corolla AE86;
Φτιαγμένο Toyota GR Yaris κοντράρει Porsche 718 Cayman (video)