Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Φτιαγμένο Toyota GR Yaris κοντράρει Porsche 718 Cayman (video)

Ελλάδα 2:27
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Φτιαγμένο Toyota GR Yaris κοντράρει Porsche 718 Cayman (video)

ΝΕΑ

Φτιαγμένο Toyota GR Yaris κοντράρει Porsche 718 Cayman (video)

ΝΕΑ

Το μάλλον ανορθόδοξο ζευγάρι των Toyota GR Yaris και Porsche Cayman στήνεται στην γραμμή της εκκίνησης για μια κόντρα με το χρονόμετρο και το αποτέλεσμα είναι σίγουρα αποκαλυπτικό.

Advertisement
Advertisement

Υπό κανονικές συνθήκες θα ήταν μάλλον άστοχο ένα Toyota GR Yaris να προκαλέσει μια Porsche 718 Cayman σε μια κόντρα από στάση. Παρόλο το οδηγικό ταλέντο του σκληροπυρηνικού τετρακίνητου Yaris οι 261 PS του 1.6 turbo κινητήρα του δεν μπορούν να του δώσουν κάποιο πλεονέκτημα έναντι των 300 PS του τετρακύλινδρου 2.0 turbo της βασικής 718 Cayman που πρωταγωνιστεί στο video.

Ωστόσο τα δεδομένα στην συγκεκριμένη κόντρα είναι αρκετά διαφορετικά καθώς ο κινητήρας του GR Yaris έχει λάβει την φροντίδα της βρετανικής εταιρίας βελτιώσεων Evolve Automotive με αποτέλεσμα η απόδοση του να ανέβει στους 320 PS. Η συγκεκριμένη τιμή είναι αποτέλεσμα μιας πιο ελεύθερης εισαγωγής αέρα και μιας αντίστοιχα πιο ελεύθερης εξάτμισης καθώς και του επαναπρογραμματισμού της κεντρικής μονάδας ελέγχου.

toyota gr yaris vs porsche 718 cayman

Advertisement
Advertisement

Έχοντας λοιπόν το πλεονέκτημα της μεγαλύτερης ισχύος αλλά και το εξίσου σημαντικό ατού της τετρακίνησης που μάλιστα συνδυάζεται και με χαμηλότερο βάρος το βελτιωμένο GR Yaris κερδίζει εύκολα την κόντρα απέναντι στην Porsche 718 Cayman κάνοντας ο 0-400m σε 13,3 δευτερόλεπτα έναντι των 15,4 δευτερολέπτων του γερμανικού κεντρομήχανου κουπέ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δύο προτάσεις από την Gazoo Racing για το νέο Toyota GR 86
Αυτή είναι η επαγγελματική έκδοση του Toyota Yaris
Η Porsche ζητά μηδενικούς ρύπους από τους προμηθευτές της