Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Θα θέλατε μια τέτοια Toyota Corolla AE86;

Ελλάδα 9:05
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Θα θέλατε μια τέτοια Toyota Corolla AE86;

ΝΕΑ

Θα θέλατε μια τέτοια Toyota Corolla AE86;

ΝΕΑ

Την θρυλική πισωκίνητη Corolla AE86 της δεκαετίας του ’80 έχει σαν πηγή έμπνευσης η ψηφιακή δημιουργία ενός ανεξάρτητου σχεδιαστή που αποτύπωσε μια πιθανή σύγχρονη εκδοχή της που σίγουρα πολλοί θα ήθελαν να δουν από την Toyota.

Advertisement
Advertisement

Τη δεκαετία του ’80 η Corolla ήταν ήδη ένα πολύ δυνατό όνομα για την Toyota που έβλεπε το μικρομεσαίο μοντέλο της να σπάει τα ταμεία σε παγκόσμιο επίπεδο. Βασικό ρόλο σε αυτό έπαιζε και το γεγονός πως η Corolla προσφερόταν και σε πολλές εκδόσεις αμαξώματος με την κάθε μια μάλιστα να συνοδεύεται από διαφορετικό χαρακτήρα.

Οι petrolheads βέβαια λάτρεψαν την κουπέ εκδοχή με τον κωδικό ΑΕ86 που προσφερόταν σε έκδοση δύο και τριών όγκων, είχε κινητήρα 1.6 Twin Cam με 125 PS και ήταν πισωκίνητη σε αντίθεση με όλες τις υπόλοιπες εκδόσεις της γκάμας της Corolla. Η ΑΕ86 παραμένει ένα από τα ιερά τοτέμ της ιαπωνικής αυτοκινητικής ιστορίας και φυσικά πολλοί είναι αυτοί που θα ήθελαν μια σύγχρονη εκδοχή της με πιο προσιτό προφίλ από την GT86 την οποία η Toyota έχει τοποθετήσει ως σύγχρονο διάδοχο.

toyota corolla ae86

Advertisement
Advertisement

Κάτι τέτοιο πρέπει να σκέφτηκε και ο ανεξάρτητος σχεδιαστής που υπογράφει έως Theottle, ο οποίος παρουσίασε μια ψηφιακή απεικόνιση που αποτυπώνει την σημερινή Corolla σε hatchback τρίθυρη έκδοση συνοδευόμενη μάλιστα από αρκετά αισθητικά στοιχεία που προσδίδουν επιπλέον δυναμισμό. Το όνομα που φαίνεται πως χρησιμοποιεί είναι Corolla Levin, με το οποίο η AE86 είχε κυκλοφορήσει σε αρκετές αγορές. Κανείς δεν γνωρίζει εάν κάτι τέτοιο θα προκύψει και στην πραγματικότητα χωρίς όμως να μπορούμε να αποκλείσουμε ένα τέτοιο ενδεχόμενο καθώς δεν λείπουν οι φήμες που θέλουν την Gazoo Racing να προετοιμάζει μια Corolla GR με μερικές από αυτές να θέλουν το αυτοκίνητο να χρησιμοποιεί τα μηχανικά μέρη από το Yaris GR με αναβαθμισμένο σε απόδοση κινητήρα. Σε μια τέτοια περίπτωση δεν θα ήταν απίθανο να δούμε την Corolla με τρίθυρο αμάξωμα όπως έγινε και στην περίπτωση του Yaris GR που διαφοροποιήθηκε από το αποκλειστικά πεντάθυρο αμάξωμα των απλών εκδόσεων.

toyota corolla ae86

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πιθανές υβριδικές εκδόσεις για τα Subaru BRZ και Toyota GR 86
Δείτε μία Toyota Supra σε κανονικό μέγεθος φτιαγμένη από τουβλάκια Lego!
Toyota: Παίζει τα ρέστα της με τα νέα Aygo και Yaris Cross