Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΟΡΑ

Goodyear : Νέο ελαστικό για το Toyota Aygo X Prologue

Ελλάδα 11:24
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Goodyear : Νέο ελαστικό για το Toyota Aygo X Prologue

ΑΓΟΡΑ

Goodyear : Νέο ελαστικό για το Toyota Aygo X Prologue

ΑΓΟΡΑ

Η Goodyear αναπτύσσει ένα πρωτότυπο ελαστικό με στιβαρό σχεδιασμό και υψηλή απόδοση για το νέο crossover μοντέλο της Toyota.

Advertisement
Advertisement

Το project εντάσσετε σε μια σειρά συνεργασιών μεταξύ της Toyota και της Goodyear, σε καινοτόμα πρωτότυπα έργα.

Η Toyota παρουσίασε το πιο πρόσφατο πρωτότυπο μοντέλο της, το Aygo X Prologue, εξοπλισμένο με ελαστικά Goodyear με κατά παραγγελία πλαϊνά σκαλιστά τοιχώματα με λέιζερ. Το μικρό αυτό crossover αντιπροσωπεύει το όραμα της Toyota για το μέλλον της κατηγορίας επιβατικών αυτοκινήτων κατηγορίας «A» τα επόμενα χρόνια.

Ο Hans Vrijsen, Διευθύνων Σύμβουλος της Goodyear για τις χώρες EMEA αναφέρει χαρακτηριστικά: «Η Goodyear είναι ιδιαίτερα υπερήφανη που συνεργάζεται με τους πρωτοπόρους που διαμορφώνουν το μέλλον της αυτοκίνησης. Έχουμε συνεργαστεί με τους ανθρώπους της Toyota για περίπου 18 χρόνια πάνω σε πρωτότυπα οχήματά τους και σήμερα είμαστε στην ευχάριστη θέση να παραδώσουμε ένα ακόμη ειδικά διαμορφωμένο ελαστικό για να υποστηρίξουμε το όραμά τους για το μέλλον της κατηγορίας Α».

Advertisement
Advertisement

Τα crossover μοντέλα αποτελούν ένα ολοένα και αυξανόμενο ποσοστό της ευρωπαϊκής αγοράς αυτοκινήτων. Η ανάπτυξη των συγκεκριμένων οχημάτων αποσκοπεί στο να βρεθεί η χρυσή τομή μεταξύ της ευελιξίας και της ευκινησίας των μικρότερων οχημάτων και της άνεσης, της ανθεκτικότητας και ευρυχωρίας που προσφέρουν τα μεγαλύτερα οχήματα τύπου SUV. Το όχημα της Toyota, Aygo X Prologue, αποτελεί το τέλειο παράδειγμα αυτής της τάσης. Επανακαθορίζοντας τολμηρά την αντίληψη γύρω από τα χαρακτηριστικά της κατηγορίας Α, ο εντυπωσιακός σχεδιασμός του Aygo X prologue συνδυάζει τη fan σχεδίαση με την καινοτομία. Εμφανίζεται ιδιαίτερα «μαχητικό» με εξαιρετικά βελτιωμένη απόσταση από το έδαφος, κατάλληλη για όλες τις οδικές συνθήκες.

Μεταξύ των βασικών χαρακτηριστικών σχεδίασης του Aygo X Prologue συγκαταλέγεται και το Hexagon DNA του μοντέλου, το οποίο έρχεται να προσδώσει ένα νέο ύφος στους λαμπτήρες ομίχλης, το κάτω μέρος της μάσκας και τα πίσω φώτα. Σε στενή συνεργασία με τους σχεδιαστές της Toyota, η Goodyear εφάρμοσε αυτό το σχεδιασμό και στο ανάγλυφο του πλέγματος και στα πλευρικά τοιχώματα των ελαστικών, όμως τα συγκεκριμένα ελαστικά έρχονται να προσφέρουν πολλά περισσότερα στις επιδόσεις του μοντέλου και όχι απλώς μια εντυπωσιακή εμφάνιση.

Advertisement

«Η Goodyear ανέπτυξε ένα κατά παραγγελία πλαϊνό τοίχωμα σκαλιστό με λέιζερ ειδικά για το Aygo X Prologue. Το αποτέλεσμα είναι ένα ελαστικό με σκληρή εμφάνιση και εξίσου στιβαρή απόδοση που ταιριάζει απόλυτα στον σχεδιασμό και τη λειτουργικότητα του Toyota Aygo X Prologue», συμπλήρωσε ο κ. Vrijsen.

Η πρωτοποριακή κατασκευή του πέλματος του ελαστικού και τα λαξευμένα με λέιζερ πλαϊνά τοιχώματα όπως αντικατοπτρίζονται στο Hexagon DNA του οχήματος, δίνουν στα ελαστικά της Goodyear εξαιρετική εμφάνιση, η οποία διασφαλίζει και την απόλυτη συνοχή τη σχεδιαστική φιλοσοφία του Aygo X Prologue.

Advertisement

«Όπως συνέβη και τις προηγούμενες φορές, έτσι και τώρα απολαύσαμε μια ιδιαίτερα δημιουργική συνεργασία με την ομάδα σχεδιασμού της Goodyear για τα ελαστικά που θα εξοπλίσουν το τελευταίο πρωτότυπο όχημά μας. Το δυναμικό μοτίβο πέλματος και η λεπτομέρεια του πλευρικού τοιχώματος υψηλής τεχνολογίας αποτυπώνουν και συμπληρώνουν με τον καλύτερο τρόπο το μαχητικό πνεύμα του Aygo X Prologue, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην προοδευτική φιλοσοφία και τη  δυναμική κίνηση που θέλαμε να προβάλλει το συγκεκριμένο μας σχέδιο», σημειώνει σχετικά ο Lance Scott, Διευθυντής Σχεδιασμού της Toyota Europe Design Development.

Το Aygo X prologue δημιουργήθηκε στο ED2, τα Κεντρικά Σχεδιασμού της Toyota στην Ευρώπη. Ομοίως, η σχεδίαση των ελαστικών ήταν ένα ειδικό έργο που αναπτύχθηκε από το Advanced Design Studio της Goodyear.

Advertisement