Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έτσι θα είναι το νέο Toyota Aygo (video)

Ελλάδα 3:45
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Έτσι θα είναι το νέο Toyota Aygo (video)

ΝΕΑ

Έτσι θα είναι το νέο Toyota Aygo (video)

ΝΕΑ

Η Toyota παρουσίασε επίσημα το πρωτότυπο Aygo X Prologue, το οποίο προλογίζει το Aygo που θα δούμε στους δρόμους από τις αρχές του 2022.

Advertisement
Advertisement

Είναι αυτό το νέο Aygo; Όχι ακριβώς, αλλά το μοντέλο που θα μπει στην παραγωγή θα διαφέρει σε μικρό βαθμό από το πολύ ελκυστικό concept που βλέπετε με το αισθητά υπερυψωμένο παρουσιαστικό. Διατηρώντας τον αστικό του χαρακτήρα (μήκος στα 3,7 μέτρα και μεταξόνιο στα 2.430 χιλιοστά), το ύψος του φτάνει τα 1,4 μέτρα προσδίδοντας έναν περιπετειώδη city αέρα.

Advertisement
Advertisement

Σχεδιαστικά η εμφατική μάσκα πλαισιώνεται από προβολείς σχήματος μπούμερανγκ οι οποίοι γεφυρώνονται από μία LED μπάρα που περνά πάνω από τον προφυλακτήρα. Οι θόλοι των τροχών είναι τονισμένοι με τους πίσω να προεξέχουν από το υπόλοιπο αμάξωμα, ενώ οι πόρτες (ναι, είναι τέσσερις!) έχουν κρυφές pop-up χειρολαβές.

«Το στούντιο σχεδίασης ED2 ανέθεσε σε μία ειδική ομάδα μία συγκεκριμένη αποστολή με ξεκάθαρο μήνυμα. Οι σχεδιαστές γρήγορα πείστηκαν ότι είχαν την ευκαιρία να δημιουργήσουν κάτι πιο τολμηρό κα συναρπαστικό. Μέσα από αυτό το εγχείρημα, γεννήθηκε το Aygo X Prologue», αναφέρει η Toyota.

Advertisement

Προς το παρόν δεν υπάρχουν εικόνες του εσωτερικού αλλά σίγουρα το ταμπλό αναμένεται τόσο ιδιαίτερο όσο και το αμάξωμα. Μία πρώτη υπόθεση μπορούμε να κάνουμε για τους χώρους των πίσω επιβατών που αναμένεται να περνούν σε δεύτερη προτεραιότητα.

Advertisement

Επίσης, η Toyota δεν αναφέρεται πουθενά στο σύστημα πρόωσης του Aygo X Prologue που θα μπορούσε να είναι ηλεκτρικό. Ωστόσο, το νέο Aygo παραγωγής γνωρίζουμε πως θα βασίζεται στην πλατφόρμα TNGA-B και πως θα έχει έναν τουλάχιστον τρικύλινδρο κινητήρα βενζίνης στα 1.000 κ.εκ. που θα συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο 5 σχέσεων και ένα αυτόματο τύπου CVT.

Advertisement

Φυσικά, θα έχουμε να πούμε περισσότερα με τον καιρό και με την παρουσίαση του μοντέλου παραγωγής στους επόμενους μήνες με ημερομηνία λανσαρίσματος αρχές 2022.

Διαβάστε επίσης:
GR Super Sport: Η Toyota θα επιλέξει τους ιδιοκτήτες
Η διαφήμιση του Toyota GR Yaris προκάλεσε αντιδράσεις (VIDEO)
Συγκριτικό: Hyundai i30 1.0T 48V Hybrid 7-DCT – Toyota Corolla Hybrid